Taşeron sözleşmeli personele kadro müjdesi için flaş gelişme! 90 bin işçi kimleri kapsıyor, kadroya kim alınacak?

Sözleşmeliye kadro sorunu tamamen çözülüyor! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklaması ile merak edilen sorular yanıt buldu. 90 bin işçi kim, taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek, son durum ne?
Taşeron sözleşmeli personele kadro müjdesi için flaş gelişme! 90 bin işçi kimleri kapsıyor, kadroya kim alınacak?

Hükümetin planlarına dahil ettiği taşeron işçilere kadro konusunda merak edilen yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yeni bilgiler paylaşılırken kadro müjdesi bekleyen binlerce kişinin merak ettiği sorularda yanıtlanmış oldu. 

Son olarak Türkiye'nin en büyük işçi sendikaları arasında yer alan HAK-İŞ sendikasını ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ziyareti sonrasında yaptığı açıklamasında "Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız" diyerek kabinede gündeme geldi iddialarını yalanladı. 

90 BİN TAŞERON KİM, TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR, HANGİ İŞÇİLER KADROYA ALINACAK?

696 Sayılı KHK'yla hatırlanacağı üzere 1 milyon taşeron işçiye kadro verilmişti. Ancak süreçte yapılan yasal düzenleme nedeni ile 90 bin işçi kapsam dışında kalmıştı. İşte yapılacak olan yeni yasal düzenleme ile kapsam dışında kalan taşeron işçilerin de kadroya geçişleri sağlanacak. Konu hakkında net bir açıklama yapılmazken kapsam hakkında detaylı açıklamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılması bekleniyor. 

Taşeron sözleşmeli personele kadro müjdesi için flaş gelişme! 90 bin işçi kimleri kapsıyor, kadroya kim alınacak?

TAŞERON İŞÇİYE KADRO SON DAKİKA: NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında "Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim" diyerek çalışmayı bitirmek üzere olduklarını ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracaklarını ilan etmişti.