Taşıt kredisi ile sıfır Renault Clio satın alanlar aylık kaç TL taksit ödüyorlar?

Taşıt kredisi ile sıfır kilometre otomobil satın alma seçenekleri araştırılıyor. Renault Clio satın alırken taşıt kredisi kullananlar için aylık taksit kaç TL oluyor?
Taşıt kredisi ile sıfır Renault Clio satın alanlar aylık kaç TL taksit ödüyorlar?

Sıfır kilometre otomobil satın alma yüksek maliyetli bir iş haline gelince taşıt kredileri çok daha yüksek öneme sahip oldular. İnsanlar otomobil ihtiyaçları karşısında bankalardan kullandıkları taşıt finansmanları ile biraz olsun süreci kolaylaştırabiliyorlar. Bankaların taşıt kredisi maliyetleri farklı olunca maliyet hesaplamaları da değişiyor.

TAŞIT KREDİSİ İLE RENAULT CLİO SATIN ALMANIN MALİYETİ!

Taşıt kredisi kullanarak sıfır kilometre Renault Clio satın almak isteyenler bunu bazı kriterlerle başarabiliyorlar. Şu anda en düşük donanımlı Renault Clio 376 Bin TL’ye satılıyor. Bankalardan taşıt kredisi kullanılmak istendiğinde bu otomobil için en fazla yüzde 70 oranında kredilendirme yapılabiliyor. Yani Renault Clio’nun satış fiyatının yüzde 30’unun peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Bu durumda da müşterilerin 112.800 TL peşin ödeme yapmaları gerekiyor.

Sıfır kilometre Renault Clio satın alırken 112.800 TL peşin ödeme yapanlar kalan tutar olan 263.200 TL için de taşıt kredisi kullanmaları gerekiyor. Bankaların uyguladıkları kural gereği 400 Bin TL’nin altındaki otomobillere verilen taşıt kredileri en fazla 48 ay vadeli olabiliyor. Bankalardan 48 ay vadeli 263.200 TL taşıt kredisi kullananların aylık taksitleri bankadan bankaya değişiyor.

BANKA BANKA KREDİ TAKSİT MALİYETLERİ!

Bankalardan 48 ay vadeli 263.200 TL taşıt kredisi kullanmak isteyenler için maliyet hesaplamaları yapıldı. Buna göre Akbank tarafından bu krediye aylık yüzde 1,99 oranında faiz uygulanıyor. Bu faiz ile yapılan hesaplamaya göre aylık taksit 9.454 TL oluyor. Halkbank'ın taşıt kredisi aylık faiz oranı ise yüzde 1,59 olarak açıklandı. Halkbank'ın 48 ay vadeli 263.200 TL'lik taşıt kredisinin aylık taksiti ise 8.559 TL oluyor.

 Taşıt kredisi ile sıfır Renault Clio satın alanlar aylık kaç TL taksit ödüyorlar?

Taşıt kredisi kullanmak için ING Bank'ı tercih edecek müşterilere banka aylık olarak yüzde 1,89 oranında kredi faizi uyguluyor. 48 ay vadeli 263.200 TL'lik kredinin ING Bank'taki aylık taksit tutarı 9.226 TL oluyor. Garanti BBVA ise aynı krediye aylık yüzde 2,49 oranında faiz uyguluyor ve aylık taksit 10.634 TL şeklinde hesaplanıyor.