TCMB Başkanı Merkez Bankası 2023 ve 2024 yıl sonu enflasyon tahmini rakamını duyurdu!

Yükselen enflasyon rakamları vatandaşın alım gücünü olumsuz etkilemeye devam ederken Merkez Bankası 2023 ve 2024 enflasyon tahmini için açıklama Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklandı.
TCMB Başkanı Merkez Bankası 2023 ve 2024 yıl sonu enflasyon tahmini rakamını duyurdu!

Küresel piyasalarda pandemi ve sonrasında başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ardından ise pik yapan enflasyon rakamları rekor üzerine rekora koşmuştu. Enflasyonda yaşanan yükseliş kendisini en çok Türkiye'de hissettirmiş enflasyonun en çok yükseldiği ülkelerin başında Türkiye yer almıştı. 

Enflasyonda tek haneli rakamlara dönüş için yola Merkez Bankası yeni para politikasını açıklamış ve bu amaç doğrultusunda çalışmalara başlamıştı. 2023 ve 2024 enflasyon tahmini konusunda uzmanlar beklentilerini açıklarken bir yıl sonu enflasyon tahmini açıklaması da Merkez Bankası tarafından yapıldı. Merkez Bankası enflasyon tahmini 2023 ve 2024 için ilan edilirken tek haneli enflasyona dönüş için de tarih verildi. 

MERKEZ BANKASI 2023 VE 2024 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yapmış olduğu konuşmasında "Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz" diyerek enflasyonda tek haneli rakamlara inene kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. 

Başkan Kavcıoğlu Merkez Bankası 2023 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi olarak 22,3 rakamını açıklarken 2024 yıl sonu enflasyon tahmini rakamı ise yüzde 8,8 olarak ilan edildi. Böylelikle Merkez Bankası tek haneli enflasyon hedefini 2024 yılı olarak duyurmuş oldu.