Tesla şoku sonrası Bitcoin'de son durum ne, Elon Musk neden Bitcoin sattı?

Yaptığı açıklamalar ile kripto para piyasalarında büyük dalgalanmalara neden olan Elon Musk bu sefer Tesla üzerinden yaptığı satışla gündemi sallamıştı. Peki, Bitcoin'de son durum ne?
Tesla şoku sonrası Bitcoin'de son durum ne, Elon Musk neden Bitcoin sattı?

Kripto para piyasalarının "belalısı" olarak gösterilen Elon Musk sık sık yapmış olduğu paylaşımlar ile büyük dalgalanmalara neden olması gerekçesi ile eleştiriliyordu. Paylaştığı tek bir resim ile rekor çıkışlara ve büyük çöküşlere neden olan Elon Musk bu nedenle çok sayıda kişi tarafından kripto para piyasalarında manipülasyon yapmakla itham ediliyordu. 

16 bin dolar sınırına kadar çekilen ve dipten yukarı yönlü çıkış yakalayan kripto para piyasası dün açıklanan bitcoin satışı ile büyük bir dalgalanma yaşamıştı. Elon Musk'ın sahibi olduğu TESLA şirketinin yapmış olduğu dev satış ile piyasalar dalgalanmıştı. Büyük satış dalgasının ardından bitcoin'de son durum ne?

BİTCOİN'DE SON DURUM NE, ELON MUSK NEDEN BTC SATTI?

Dün Tesla tarafından açıklanan dev satış ile kripto para piyasasında büyük bir dalgalanma yaşanmıştı. Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla dün yaptığı açıklama ile toplam bitcoin varlığının yüzde 75'ini sattığını duyurmuştu. Yapılan satış kripto para piyasasında bir anda büyük bir deprem yaşanmasını ve Bitcoin için yeniden düşüş yaşanmasına neden olmuştu. 

Tesla şoku sonrası Bitcoin'de son durum ne, Elon Musk neden Bitcoin sattı?

Dün 23 bin 500 dolar seviyesini aşarak 25 bin dolar seviyesine doğru hareketlenen Bitcoin satış haberi ile 23 bin doların altını gördü. Bugün ise gelen olumlu açıklamalar ile yeniden yükselişe geçen bitcoin 23 bin 269,10 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Tesla'nın bilançoda düşen rakamları iyileştirmek ve karlılık oranını arttırmak için satış yaptığının belirtilmesi ile kripto paralarda dalgalanma sona ermişti.