Ticaret Bakanlığı 91 Bin TL'ye Volkswagen Golf satıyor!

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç satışlarına devam ediliyor. E-ihale modeliyle satılan bu ikinci otomobiller araç satın almak isteyenler için ucuz araba alma yolu oldu.
Ticaret Bakanlığı 91 Bin TL'ye Volkswagen Golf satıyor!

Otomobil fiyatlarında meydana gelen yükselişler bütçesi kısıtlı olan çok sayıda vatandaşı farklı satış kanallarına sevk etmeye başladı. Sıfır kilometre araçların fiyatlarından dolayı çok sayıda vatandaş bu araçları satın almayı akıllarına bile getiremiyorlar. İkinci el otomobil piyasasında ise artık ucuz araba bulmanın imkanı kalmadı. Buna karşın otomobil ihtiyacı olan vatandaşlar kendilerine farklı bir yol arayarak ucuz araba sahip olmanın yolunu bulmaya çalışıyorlar. Bu vatandaşlar için fırsatı ise Ticaret Bakanlığı sunuyor. 

TİCARET BAKANLIĞI SATIYOR!

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenli olarak ikinci el otomobil satışı yapılıyor. Bu otomobiller kullanım ömrünü tamamlamış otomobillerden oluşmuyor. Devletin uzun yıllar kullanıp kullanılmaz hale gelen otomobiller de değiller. Çeşitli sebeplerde devletin elinde kalan, unutulan otomobilleri Ticaret Bakanlığı elden çıkarıyor. Bu da çoğu vatandaş için ucuz araba alma yolu oluyor. 

Ticaret Bakanlığı'nın satışa çıkardığı bu otomobiller için çok uygun fiyatlar belirleniyor. Bunun da bir nedeni bulunuyor. Ticaret Bakanlığı bu araçları e-ihale sistemi ile satıyor. Bir başlangıç bedeli belirleniyor ve vatandaşlardan teklif vermeleri bekleniyor. Vatandaşlar teminat bedelini ödeyerek teklifte bulunuyorlar ve bir geri sayım başlıyor. Her teklifin bir önceki tekliften yüksel olması gerektiği için fiyat artışı yaşanabiliyor. Bunun için Ticaret Bakanlığı çok yüksek bedellerle bu araçları satışa çıkarmıyor. Bir araç için az sayıda teklif gelirse veya tek teklifle satış gerçekleşirse o zaman piyasanın yarı fiyatına ikinci el otomobil sahibi olunuyor. 

İSTEYEN EKSPERTİZ RAPORUNU İNCELEYEBİLİYOR

Ticaret Bakanlığı'nın satışa çıkardığı ikinci el otomobillerin en önemli özelliği ve avantajı da bu araçlar için hazırlanan ekspertiz raporlarının erişime açık olması oluyor. Teklif vermeden önce isteyen vatandaşlar ekspertiz raporunu ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyorlar. Bu şekilde satın alınmak istenen ikinci el otomobilin tüm mevcut durumu görülüyor. vatandaşlar teklif verecekleri araçlardaki eksiklikleri, hataları, değişen parçaları görerek ona göre tekliflerini belirleyebiliyorlar. 

KELEPİR VOLKSWAGEN GOLF!

Ticaret Bakanlığı 91 Bin TL'ye Volkswagen Golf satıyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ikinci el otomobil satış ilanları içerisinde bir ilan dikkat çekiyor. 2002 model Volkswagen Golf için 91.000 TL fiyat belirlendi. Çok avantajlı bir fiyat ile satılacak olan bu araç için teklif verilebiliyor. 4 gün süresi olan e-ihale bitene kadar teklif verilerek bu araç kelepir fiyata satın alınabilecek.