Tunç Şatıroğlu dolarda alım fırsatını açıkladı! Dolar kuru ne zamana kadar yükselecek?

Finansal yorumları en çok merak edilen ekonomistlerden olan Tunç Şatıroğlu dolar ile alakalı olarak net konuştu. Dolar yatırımı yapmak mantıklı mı? Şu anda dolar alınır mı?
Tunç Şatıroğlu dolarda alım fırsatını açıkladı! Dolar kuru ne zamana kadar yükselecek?

Türkiye ekonomisinde uzunca bir süredir Türk lirasının dolar karşısında değer kaybı yaşaması ekonomik gündemi belirliyor. Bu konuda görüşlerine en çok değer verilen ekonomistlerden olan Tunç Şatıroğlu yeni açıklamalarda bulundu. Tunç Şatıroğlu’na göre şu anda dolar yatırımı yapılır mı? Dolar yatırımı yapmak için geç mi kalındı?

NET REZERVİŞ AÇIKLAYAMIYORLAR

Dolar ile ilgili olarak açıklama yapan Tunç Şatıroğlu, “Ekonomi yönetimine bakıyorsunuz Merkez Bankası’nın rezervlerine dair açıklama yaptıklarında hep brüt rezerv üzerinden konuşuyorlar. Swap hariç net rezervlerden bahsetmiyorlar. Şirketlerin bu kadar dolar bozdurmalarına rağmen net rezervler bitik durumda. Brüt rezerv açıklayıp eksi 52 milyar dolar net rezerv gerçeğinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Gidişat çok kötü. Bu ortamda dolarınızı alın oturun.” dedi.

ENFLASYONDA BAZ ETKİSİNE SAHİP ÇIKIYORLAR

Ekonomi yönetimine enflasyon eleştirisi yapan Tunç Şatıroğlu, “Türkiye’de enflasyon ile mücadele edilmiyor. Bunu iddia ediyoruz ama ekonomi yönetimine bakın baz etkisi ile enflasyondaki düşüşe bile sahip çıkıyorlar. Herhangi bir şekilde sıkı para politikası uygulamadan, enflasyon ile mücadele etmeden yılı geçirseniz dahi belirli aylarda enflasyonda matematiksel düşüş olur. Meselenin en acı tarafı ekonomi yönetiminin bu düşüşleri sahiplenmek zorunda kalması. Sahiplenebilecekleri başarı yok ve ondan buna sahip çıkıyorlar.” ifadelerini kullandı.

DOLAR ALINMALI MI?

Dolar kuru ile alakalı olarak değerlendirmelerine devam eden Tunç Şatıroğlu, “Dolar kuru 8,50 TL seviyesindeyken hep alın demiştim. O zamanlar dolar alanlara hain diyerek saldıran meczuplar vardı. Bu meczuplar şimdi de varlar. O gün 8,50 TL’den dolar almayanların uğradıkları zararları karşılayan tek bir meczup çıkmadı. Bundan sonra da çıkmayacak. Bu meczupları dinlemeyin ve dolarınızı alın. Politika faizi artmadıkça dolar kuru yükselmeye devam edecektir. Seçim yaklaşana kadar bu şekilde devam edilecek. Anketler kötü çıkarsa seçim zamanına yakın Şahap Kavcıoğlu’nun istifası alım fırsatı olur.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.