Turizmde Bayram Bereketi! Her Yer Tıklım Tıklım Doldu, Sektör Rahat Bir Nefes Aldı

Pandemiden sonra yüksek enflasyon riski ile burun buruna gelen turizm sektörü, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması ile derin bir nefes aldı. Sahil kesiminde oteller yüzde 90 doluluk oranına ulaştı.
Turizmde Bayram Bereketi! Her Yer Tıklım Tıklım Doldu, Sektör Rahat Bir Nefes Aldı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizm sektörünü hareketlendirdi. Sahil kesimlerinde bulunan otellerin doluluk oranları %90 seviyelerine çıktı. Özellikle Antalya'da 14 Temmuz'a kadar boş otel kalmadı. Kapadokya için beklenen sayıda turist yoğunluğu olmadı hatta son yılların en düşük yerli turist sayısı oldu. Muğla'nın 1 milyon 21 bin 141 olan nüfusu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 4 milyonun üzerine çıktı. Tesislerin doluluk oranları %100 seviyesine çıktı ve hala da araç giriş çıkışları devam ediyor.

PLAJLAR TIKLIM TIKLIM DOLDU, KAMPLARDA YER KALMADI

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Bodrum'un 187 bin 284 nüfusu 1 milyona, Datça'nın 24 bin 519 nüfusu 300 bine, Fethiye'nin 170 bin 379 nüfusu 700 bine, Marmaris'in 97 bin 705 nüfusu 800 bine, Ula'nın 26 bin 306 olan nüfusu ise 200 binlere dayandı. Rezervasyonu olmadan tatil beldelerine gelen vatandaşlar, yer bulamayınca geri dönmeyerek arabalarında ya da ağaçların altında konaklıyor. Jandarma ve polis ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemleri en üst seviyelere çıkarıldı. Bu bayram özellikle Ege bölgesinde tatil yapan yerli turist sayısının ortalama 6 milyon olduğu düşünülüyor.

250 BİNDEN FAZLA ARAÇ BODRUM'A GİRDİ

Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, arife gününden itibaren Bodrum'a giriş yapan araçlara ilişkin Bodrum'un resmi nüfusu 188 bin. Yaz turizmin başlaması ve bayramla birlikte ilçe nüfusu yaklaşık olarak 1 milyona dayandı. Bayramla birlikte otellerde yer bulmak çok zorlaştı.” açıklamasında bulundu.

 Girgin, Bodrum'a özellikle İngiliz turistlerden ciddi bir talep olduğunu, yurt dışından 275 bine yakın yolcu geldiğini, bu civarın bir önceki sene 93 bin civarında olduğunu, deniz yolu ile de 65 binden fazla yabancı turist geldiğini belirtti.