Türk İş asgari ücret teklifi 2023 talebi açıklandı ilk rakam hayal kırıklığı yarattı kozlar masaya sürüldü!

Asgari ücrete zam pazarlığı tüm hızı ile devam ederken 2023 zam oranı için Türk İş ilk kez rakam açıkladı. Kırmızı çizgi olarak açıklanan en düşük asgari ücret maaşı teklifi ise çalışanlarda daha yüksek rakamlar telaffuz edilmesi nedeniyle hayal kırıklığı yarattı.
Türk İş asgari ücret teklifi 2023 talebi açıklandı ilk rakam hayal kırıklığı yarattı kozlar masaya sürüldü!

Asgari ücrete zam pazarlığı tüm hızı ile devam ederken dün işçi ve işveren temsilcilerinin ilk yaptıkları görüşmenin ardından kozlar masaya sürüldü. Bu sene asgari ücrete zam pazarlığının çok erken başlaması ve açıklanacak olan zammın yapılacak olan 2023 seçimleri öncesi büyük öneme sahip olması enflasyondaki yükselişle birleşerek rekor zam beklentisi oluşturmuştu. 

AK Parti'nin yaklaşan seçim öncesinde elini güçlendirmek amacı ile yüksek zam isteyeceği iddiaları gündemdeki yerini alırken asgari ücret zammı için bazı ekonomistler son derece uçuk rakamlar açıklayarak 10 bin liranın üzerine çıkmıştı. Bu rakamların yanı sıra ekonomistlerin daha gerçekçi olarak nitelemiş oldukları rakamlar ise 8 bin ile 8 bin 500 TL arasında yer alıyordu. 

İŞÇİ SENDİKASI ASGARİ ÜCRETE 2023 ZAMMI İÇİN İLK KEZ RAKAM VERDİ! 

Türkiye'nin en büyük işçi sendikaları arasında yer alan ve asgari ücret tespit komisyonu içerisinde yer alan Hak-İş sendikası dün yapılan görüşmenin ardından kırmızı çizgi açıklaması yaparak ilk kez rakam verdi. Son dönemde 9 bin liraların havada uçuştuğu asgari ücret pazarlığı için TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay daha altını kabul etmeyecekleri kırmızı çizginin 7 bin 785 TL olduğunu duyurdu. 

 Asgari ücret tespit komisyonu toplantı tarihlerini hatırlatan Atalay oturulacak olan pazarlık öncesi "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli" diyerek en düşük sınırı 7 bin 785 TL olarak duyurdu.