Üç uzmandan üç ayrı tahmin! Gram altın için 2.500 TL rakamını açıkladı!

Altın piyasasında fiyat yükselişleri devam ederken bundan sonra hangi seviyelerin görülebileceği yatırımcıların çokça merak ettikleri sorular arasında yer alıyor. Altın fiyatlarında bundan sonra ne olabilir?
Üç uzmandan üç ayrı tahmin! Gram altın için 2.500 TL rakamını açıkladı!

Altın piyasasında son dönemler bir sıkışmışlık içerisinde fiyat yükselişleri görülüyor. Ons altında inişli çıkışlı bir fiyat grafiği takip edilirken yükseliş potansiyeli daha yüksek bir eğilim bulunuyor. Ons altından farklı olarak gram altında ise bambaşka bir fiyatlama takip ediliyor. Ekonomi yönetiminin değişmesi ile dolar üstündeki baskı ortadan kalkınca dolar kuru yükselmeye başladı. Yükselen dolar kuru da gram altın fiyatını arttırdı. Altın yatırımcısını memnun eden bu gelişmenin akabinde hangi fiyat hareketlerinin olabileceğini uzmanlar açıkladılar.

GRAM ALTIN FİYAT DEĞERLENDİRMELERİ!

Gram altın hakkında fiyat yorumu yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Reşat Yılmaz, “Dolar kurunun artık 21 TL’nin üzerine oturduğunu görüyoruz. Gram altın fiyatı buradan önemli bir destek alıyor. Dolar kurunda yeni yükselişlerin olacağı da gayet açık. Yaz aylarında ons altında da 2.100 dolar üzeri mümkün olabilecek. Hem doların hem de ons tarafının desteği ile gram altında 1.700 TL – 1.800 TL rakamlarını görebiliriz. Altın uzun vadede en garantili yatırım aracıdır. Kısa süreli yaklaşan kaybeder.” dedi.

İSLAM MEMİŞ TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Altın fiyatlarına dair yorum yapan bir diğer uzman olan İslam Memiş ise yaptığı değerlendirmesinde, “Gram altının fiziki tarafında artık 1.350 TL fiyatını bir daha göreceğimizi düşünmüyorum. 1.350 TL aşağısında olacak bir gram altın bedavadır. Dolar kuruna bağlı olarak belki bir ihtimal gram altında fiyat çekilmeleri olur ama orada da fiziki piyasada makas aralığını açıp yine 1.350 TL’nin aşağısında gram altın satmazlar. Ons altında bu yaz aylarında 1.400 TL ile 1.550 TL aralığını bekleyeceğiz. Yıl sonunda ne olur şimdiden kestirmek güç. Yılın son çeyreğinde enteresan finansal gelişmeler yaşanabilir.” ifadelerini kullandı.

2.500 TL RAKAMINI VERDİ!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise altın fiyatı değerlendirmesinde, “Gram altında rekorları görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Ons altının 2-3 ay içerisinde 2.300 dolar olacağını baz alıp dolar kurunun da 30 TL seviyelerine doğru yükseleceğini düşünürsek gram altında çok hızlı şekilde 2.000 TL seviyelerini görebiliriz. Sonrasında ise gram altın 2.500 TL’ye doğru gider. Buna olmaz demeyin. Bugünden yarını görmeyenler sadece bugüne bakarlarsa gram altının fiyatı 2.500 TL olmaz. Ancak ons ve dolar tarafındaki yükselişler çarpan etkisiyle gram altını 2.500 TL’ye taşır. “ şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.