Ünlü ekonomistten dolar yorumu! Dolar kuru 44 TL olacak tahmini!

Türkiye ekonomisinde son gelişmeleri yorumlayan ekonomist Devrim Akyıl feyk ekonomisinin uygulandığını ve artık devalüasyona ihtiyaç olduğunu söyledi. Dolar kuru için çarpıcı tahminler yapan ünlü ekonomist bunun gerekçelerini de açıkladı.
Ünlü ekonomistten dolar yorumu! Dolar kuru 44 TL olacak tahmini!

Türkiye ekonomisi ile alakalı olarak son gelişmeleri ekonomist Devrim Akyıl yorumladı. Çok detaylı bir açıklama yapan Devrim Akyıl dolar kuru üzerine bazı çıkarımlarda bulundu. Türk lirasının kaybettirdiğini söyleyen ünlü ekonomist devalüasyonun bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti.

FEYK EKONOMİ MODELİ!

Finansal değerlendirmelerde bulunan Devrim Akyıl, “Türkiye Ekonomi Modeline feyk ekonomi modeli diyorum. Her şey 2021 sonundaki döviz rallisi devalüasyonu ile başladı. Önce rekabetçi kur söylemi öne çıkarıldı. Bunun üzerine herkes dövize yöneldi ve bununla ilgili de herhangi bir önlem alınmadı. Faizler indirildi döviz yükseltildi. İşte orada vatandaşa büyük bir feyk atıldı. O dönem 18 TL’den dolar alanlar neredeyse 1 yıl boyunca o fiyatları bir daha göremediler. Bu konuda çok uyarı yaptık ve kurtarabildiğimiz kadar vatandaşımızı kurtarmaya çalıştık.

Dolar feykini atlatanlar bu sefer de borsa feykine takıldılar. Yaz aylarında mekaniği bozuk bir bankacılık rallisi geldi. Vatandaş çeşitli gerekçelerle borsaya çekildiler. Ancak birkaç hafta içerisinde vatandaş bir feyk daha yedi ve çok kişi zarar etti. Benzer şekilde konut kampanyası açıklandı ve ilk açıklandığında çok da uygun koşulları olduğunu hep beraber söyledik. Ancak o kadar ağır şartlar getirildi ki hedeflenen satış rakamlarının çok uzağında kalındı. EYT’lilere de bir feyk atıldı yaş sınırı kaldırılıp kademeli prim getirildi. Bunların tamamı seçim stratejisidir. Yapılan tüm hamlelerin oya dönüşüp dönüşmediği ölçülüyor.” dedi.

TÜRK LİRASINA DÜŞMANLIK YAPILIYOR!

Türk lirasına düşmanlık yapıldığını iddia eden Devrim Akyıl, “Hükümetin yaptığı hamleler oya dönüşmesi amaçlanıyor ama kişi,sel görüşüme göre dönüşemeyecek. Bundan sonra biraz daha kaotik bir ortama doğru evrilme ihtimalimiz artacak. Umarım yanılan ben olurum. Mevcut şartların toparlanması gerekiyor. Türk lirasına düşmanlık yapılıyor. Türk lirası ile yatırım yapan herkes bir yerden feyk yiyerek zarar ediyor. Zaten Türk lirası enflasyona yeniliyor.” ifadelerini kullandı.

DEVALÜASYON İHTİYAÇ OLDU!

Dolar kuruna dair bir yorumda bulunan Devrim Akyıl, “Dolar kurunda fazla bir şey olmuyor ve kıpırdatılmıyor. Yabancılar raporlar yazıp seçimden sonra şöyle olacak, böyle olacak diyorlar. En karamsar gözüken raporlarda bile olası riskler fiyatlanmıyor. Türkiye’de ciddi bir devalüasyona ihtiyaç var. Dolar kurunun üzerinde baskının normal sonuçlarla rahatlatılamayacak. Seçimi kim kazanırsa kazansın bir devalüasyon sürecine girilecek. Önce kur yukarı çekilecek ardından faizler yükselecek veya farklı bir ürün devreye sokulacak ve Türk lirası getirisi yüksek bir ürüne dönüşecek. Önce devalüasyon yapılması gerekiyor bu olmadıkça içerideki dövizleri dış ticaret açığı ile bitiriyoruz. Dolar kurunda istesiniz de istemeseniz de orta ve uzun vadede 23,46 TL, 33 TL, 39 TL, 44 TL seviyelerini göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.