Uzman yorumu arayanlara Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten 2023 gram altın tahmini

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma yatırımcıları tedirgin etmeye devam ederken altın yatırımı yapmak isteyenler kadar altın borcu olanlar da fiyatlardaki yönü araştırmaya başlamışlardı. Altında düşüş var mı, yükseliş devam eder mi?
Uzman yorumu arayanlara Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten 2023 gram altın tahmini

Tüm dünya pandemi döneminde yaşanan ekonomik fırtınanın artçı sarsıntıları ile mücadele etmeye devam ederken Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş işleri daha da kötü bir hale getirmişti. Koronavirüs salgını döneminde ülkelerin kendi ekonomilerini ayakta tutabilmek adına hayata geçirilen zorunlu faiz indirimleri ve ucuz kredi destekleri uyuyan enflasyon canavarını derin uykusundan uyandırmıştı. 

Tüm dünya yükselen enflasyon oranlarıyla mücadele etmeye devam ederken enflasyon oranında yaşanan yükseliş ile FED ve Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere merkez bankalarının faiz artırımlarına gitmeleri metal fırtınasını yatıştırmıştı. Altın fiyatları pandemi döneminde rekor getiri sunarken pandeminin sona ermesi ile enflasyon ve FED baskısı ile erime başlamıştı. Peki, altında son durum ne, altının fiyatı düşer mi, yükselecek mi?

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ALTININ GRAM FİYATI KAÇ TL?

Piyasalarda yaşanan ani ve sert iniş çıkışlar yatırım aralarına da yansırken son derece sert bir düşüş yaşayan altın fiyatları sonrasında toparlanma sürecine geçmiş ve kayıplarını hızlı bir şekilde telafi etmişti. Uluslararası piyasada 1600 dolar seviyesine kadar geri çekilen ons altının fiyatı kendisini yeniden 1700 dolar seviyesine taşımıştı. Ons altının fiyatı 1.711,93 dolar seviyesine çıktı. 

Uzman yorumu arayanlara Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten 2023 gram altın tahmini

İç piyasada ise hem uluslararası piyasada yükselen ons altının fiyatı hem de dolar kurundan destek alan gram altının fiyatı yeniden bin TL barajını aşmayı başardı. Gram altının fiyatı 1,001,72 TL seviyesini görmeyi başarırken çeyrek altının alış fiyatı 1.648 TL ve satış fiyatı ise 1.666 TL oldu. 

 İSLAM MEMİŞ SON ALTIN TAHMİNİ: 2023 ALTIN TAHMİNİ: 1 YIL SONRA ALTIN NE OLUR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş gibi değerli emtiaların FED tarafından yoğun bir baskı altında tutulduğunu belirterek jeopolitik riskler ve resesyon riskinin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini söyledi. İslam Memiş 2022 yıl sonu dolar kuru tahmini olarak 20-21 TL aralığını verirken 2023 yıl başı altın tahmini olarak ise 1.450 TL rakamının halen masada olduğunu söyledi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenerek haberleştirilmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.