Uzmanından heyecanlandıran altın fiyat tahmini! Ons altın için 1.900 dolar mı geliyor?

Altın piyasasında son fiyat gelişmelerini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk değerlendirdi. Altın fiyatlarında önümüzdeki haftaların beklentileri neler?
Uzmanından heyecanlandıran altın fiyat tahmini! Ons altın için 1.900 dolar mı geliyor?

Altın piyasası çok hareketli geçen bir haftayı son işlem gününde kapattı. Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı haline gelen ons altında haftanın son işlem gününde yine hareketlilik meydana geldi. ABD’den gelen veri akışı ile hızla gerileyen ons altında toparlanma ise çok kısa sürdü. Kayıplarını kısa bir zaman aralığında geri alan altın piyasasında son gelişmeleri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk değerlendirdi.

ALTIN PİYASASINDA SON GELİŞMELER

Altın piyasasının son gelişmelerini aktaran Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Bir süredir güçlü dolar ve yüksek faiz altın fiyatlarını baskılamıştı. 5-6 aydır sadece dolar kuru ile fiyatlanan bir altın vardı. Bunun gerekçesi ise FED’in enflasyonu düşürmek için faiz artırımları yapması ve buna da devam edeceğini açıklamasıydı. Ancak Ekim ayında gelen enflasyon verisinde enflasyonda düşüş eğilimi görülünce bundan sonraki faiz artırımlarının daha sınırlı olacağı beklentisi oluştu. FED Başkanı Jerome Powell bu hafta içinde yaptığı açıklama ile bunu teyit etti. Bu açıklama piyasalarda olumlu karşılandı. Dolar endeksi 107 seviyelerinden 105 seviyelerine geriledi.

Gelişmelere bağlı olarak ons altının fiyatı 1.803 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak bugün ABD’de tarım dışı istihdam verisi beklentilerden olumlu gelince altın fiyatlarında küçük bir düzeltme yaşandı. 1.783 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın gördük ama bu düzeltme kalıcı olmadı. Şu anda ons altın yenide 1.798 dolar seviyesine kadar yükseldi. Gram altında da benzer fiyat hareketleri görüldü ve şimdi gram altın 1.077 TL seviyesinde fiyatlanıyor.” dedi.

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyatlarına dair bir tahminde bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Altın fiyatları için bundan sonra ABD enflasyon verisi ve FED’in faiz kararı beklenecek. 50 baz puanlık bir faiz artırımı olursa o zaman yapılacak açıklamalara bakılacak. Şu anda olumlu beklenti satın alınıyor. Önümüzdeki günlerde ons altında tekrar 1.810 dolar seviyelerini görebiliriz. Faiz artırımlarına dair beklentiler olumluya dönerse 1.850 – 1.900 dolar seviyelerini ilerleyen haftalarda gerçekleştiğini takip edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmelerle yatırım yapılmasının kazanç garantisi yoktur. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.