Uzmanından Ons Ve Gram Altın Öngörüleri! Bu Hafta Ons Ve Gram Altın Fiyatı Ne Olur?

Altın piyasasındaki son gelişmeleri Ekonomist Devrim Akyıl değerlendirdi. Uluslararası piyasalarda altının durumunu masaya yatıran Devrim Akyıl ons altın ve gram altın ile alakalı olarak öngörülerini açıkladı.
Uzmanından Ons Ve Gram Altın Öngörüleri! Bu Hafta Ons Ve Gram Altın Fiyatı Ne Olur?

Altın piyasasında dikkat çeken fiyatlamalar meydana gelmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta sert şekilde kırılan ons altın fiyatı çok ciddi düşüşler kaydetti. Bu durumdan gram altın da etkilenerek dolar kurunun yükselmesine rağmen beklenilen fiyat yükselişlerini ortaya koyamadı. Yeni haftada ise gram altın ve ons altın ile alakalı olarak takip edilmesi gereken seviyeleri ünlü ekonomist Devrim Akyıl açıkladı.

GRAM ALTINDA HANGİ SEVİYELER TAKİP EDİLMELİ?

Gram altına dair bir değerlendirme yapan Devrim Akyıl, “Gram altında ons tarafından bir baskı var ama o baskı da kırılmak üzere. Gram altın kendisini 985 TL’nin üzerine atabilirse 1.100 TL ve 1.180 TL seviyelerine doğru bir hareket içerisine girebilir. Ancak 985 TL’nin üzerinde kapanışlar olmadıkça gram altın bu seviyelerde fiyatlanmaya devam eder. 985 TL gram altında şu anda bizim için çok kritik. Bu seviye aşılmalı ki yukarıya doğru hızlı bir hareket gelsin.” dedi.

ONS ALTIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER HANGİLERİ?

Ons altına dair de bir değerlendirme yapan Devrim Akyıl, “Ons altında geçtiğimiz hafta bir kırılma yaşandı. Şu anda ons altın için günlükte 1.781 Dolar ve haftalıkta 1.818 dolar seviyelerini takip etmemiz gerekiyor. Bu seviyelerin altında kalındığı sürece ons altında baskılar devam edebilir. Bunların üzerinde bir kapanış gelirse günlük veya haftalık o zaman işler ons altın için pozitife dönebilir. Şu anda ons altın üzerinde bir baskının devam ettiğini görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altın fiyatlarındaki düşüşleri değerlendiren Devrim Akyıl, “Merkez Bankaları altın satmıyorlar aksine altın almaya devam ediyorlar. Sadece İngiltere’nin merkez bankası altın satışı yapıyor. O da bunu sistemdeki dengeyi korumak için yapıyor. Şu anda ekran piyasasındaki fiyatlamalar gerçek pozisyonlar değil. Bu şekilde yapılan fiyatlamaların uzun süre kalıcı olması çok zor. Bir süre sonra gerçek altın fiyatlarını yeniden görürüz.” şeklinde konuştu.

Fiziki altın alımının yatırım yaparken önemli olduğunu vurgulayan Devrim Akyıl, “Değerli metallere yatırım yapanların yatırımlarının yüzde 25-30 gibi kısmını fiziki olarak yapmalarını sürekli öneriyorum. Eğer fiziki altın yatırımı yapılırsa bunu yapan kişi al sat için yapmayacaklardır. Orta ve uzun vadede ise altının kazanç getirmeme ihtimali yok.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomiste aittir. Yatırım kararı alınırken bu yorumların dikkate alınmasının kazanç garantisi yoktur. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.