Vedat Bilgin açıklama yaptı! Emeklilere çifte zam geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşları ile emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak çok önemli açıklamalar yaptı. Emekli maaşlarına zam mı yapılacak? En düşük emekli aylığı kaç TL olacak?
Vedat Bilgin açıklama yaptı! Emeklilere çifte zam geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek emeklilerin sorunlarına dair bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrasında açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin hem emekli maaşlarına hem de emekli bayram ikramiyelerine zam sinyali verdi.

EMEKLİLERE ÇİFTE ZAM!

Emekliler hakkında bir çalışma yaptıklarını9 kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Biz çalışanlarımızı koruyoruz. Toplu sözleşme müessesemiz bu konuda önemli bir mekanizmadır. İşçiler için mevzuatta böyle bir düzenleme yok, sosyal devlet sorumluluğuyla bunu yerine getirmek zorundayız. 5500 liraya yükselttiğimiz en düşük Emekli aylığı bugünkü şartlarda yetersiz kaldığını başkan vurgu yaptı. Ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. 1 aydan bir süre önce bunları açıklayacaktım ama bugün belirtiyordum. Alternatif çalışmaları en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var.

Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bunları değerlendiren çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, onlara daha rahat nefes aldıracak, bugünkü tahribattan koruyacak önerilerimizin de Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE SINIRLI BÖLGE İÇİN ZAM

Asgari ücret ile alakalı olarak deprem bölgesine özel bir çalışma yaptıklarını açıklayan Bakan Vedat Bilgin, “Daha önce kamuoyuna biraz yansımıştı. Sınırlı bir bölge ile alakalı olarak asgari ücret çalışmamız var. Deprem bölgesinde asgari ücretli çalışanların daha yüksek bir ücret almalarını sağlayacağız. Bu çalışma bittiğinde kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

EYT AÇIKLAMASI

EYT ile alakalı olarak da kısa bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin emeklilikte prime takılanların eleştirilerine yanıt vererek, “5000 günden başlayıp 9000 güne kadar prim ödeyenler var. Bizim kamuoyuna söylemiş olduğumuz şey çok açıktır. Emeklilikte yaşa takılan demek sadece yaş şartını sağlamamış olan demektir. Biz bu şartı kaldırdık mı, kaldırdık. Bunu tartışmanın anlamı da gereği de yok.” şeklinde konuştu.