Vedat Bilgin'den asgari ücret zammı açıklaması! Ne zaman zam yapılacağı belli oldu!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak çok önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ne zaman zam yapılacağını açıkladı.
Vedat Bilgin'den asgari ücret zammı açıklaması! Ne zaman zam yapılacağı belli oldu!

Asgari ücrete zam yapılacağına dair iddialar kuvvetlenince yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında bir görüşme gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair bazı konularda Bakan Vedat Bilgin’e yeni talimatlar verecek. Bu talimatlar arasında asgari ücret zammı olup olmadığı merak edilirken bu konuda Bakan Vedat Bilgin’den açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı kritik görüşmeye girerken basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin asgari ücrete zammın gündemde olup olmadığı sorusuna da cevap verdi. Asgari ücrete zammın şu anda gündemlerinde olmadığını belirten Bakan Vedat Bilgin, “Asgari ücret zammı temmuz ayında yapılacak. Şimdilik daha öncesinde bir planımız var diyemem.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAĞI KESİNLEŞTİ!

Asgari ücret zammı her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından kararlaştırılıyor. Ancak yüksek enflasyon olduğu dönemlerde ara zam yıl ortasında verilebiliyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında yüksek enflasyondan dolayı asgari ücrete ara zam yapılmıştı. O dönem asgari ücret yüzde 30 oranında zamlanmış ve Temmuz ayından itibaren zamlı asgari ücret uygulamaya girmişti. Bu yıl da asgari ücrete ara zam yapılacağı Bakan Vedat Bilgin’in açıklaması ile kesinleşmiş oldu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SEÇİM ÖNCESİNE ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etse de bu zam tarihi değişebilir. 14 Mayıs’ta seçim olmasından dolayı asgari ücret zammı Nisan ayına çekilip Mayıs ayından itibaren geçerli olması sağlanabilir. Temmuzdan iki ay öncesine çekilecek olan zam mevcut iktidarın seçim kozlarından birisi olabilir. Ancak bu konuda henüz yapılmış herhangi bir açıklama bulunmuyor.