Vedat Bilgin'den EYT için çok önemli tarih açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT düzenlemesine ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. EYT düzenlemesinde son durumu açıklamayan Bakan Vedat Bilgin tarih açıklaması da yaptı.
Vedat Bilgin'den EYT için çok önemli tarih açıklaması!

EYT düzenlemesine dair meraklı bekleyiş devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmanın yasalaşma süreci merakla bekleniyor. Bu konuda en yetkili isimlerden olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Banakı Vedat Bilgin yeni bir açıklama yaptı. TBMM’de AK Parti’nin haftalık olağan grup toplantısına katılan Bakan Vedat Bilgin gazetecilere EYT’deki son durumu açıkladı.

EYT'DE SON DURUM!

EYT’de son durum hakkında ne konuşan Bakan Vedat Bilgin, “EYT ile alakalı olarak biz bakanlık olarak dosyayı kapattık. Bizim EYT düzenlemesine dair çalışmamız nihayetlendi. Şimdi milletvekillerimiz konuyu tartışıyor. Onlar TBMM’ye kanun teklifini verecekler. EYT düzenlemesi artık tamamen TBMM’nin iradesindedir diyebiliriz. EYT’de top bizden çıkmıştır.” dedi.

Sürecin nasıl işleyeceğine dair de bilgi veren Bakan Vedat Bilgin, “Biz EYT’de yapılacak olanı yaptık. Şu anda milletvekillerimiz bu konuda çalışıyorlar. Milletvekillerimizin iradesiyle süreç ilerleyecek. Dolayısıyla bundan sonraki aşamaları biz takip etmiyoruz. Biz çalışmayı hazırlayıp TBMM’deki grubumuza getiriyoruz. Artık çalışmayı burada milletvekillerimiz değerlendiriyorlar. Çok geçmeden gündeme gelecektir.” ifadelerini kullandı.

MART AY AÇIKLAMASI!

EYT’ye dair yasalaşma sürecinin ne zaman tamamlanabileceğini de açıklayan Bakan Vedat Bilgin, “Tarih konusu çok soruluyor ama bizim kontrolümüzde olmayan bir süreç var ve tarih açıklaması yapmak doğru değil. Kısa bir süre içerisinde EYT’nin neticeleneceğini düşünüyorum. Meclis iradesinde EYT en geç Mart ayında yasalaşır. Uzun yılların birikmiş bir sorunu kolay bir şekilde çözülemiyor.” şeklinde konuştu.

İLK MAAŞ NİSAN AYINA KALABİLİR

EYT ile alakalı olarak dün AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da bir açıklama yapmış ve kanun teklifinin kısa bir süre içerisinde TBMM’ye sunulacağını ifade etmişti. Emin Akbaşoğlu EYT’lilerin ilk emekli maaşlarını Mart ayında alabileceklerini açıklamıştı. Bakan Vedat Bilgin ise Mart ayında EYT’nin neticeleneceğini açıkladı. Eğer EYT düzenlemesinin yasalaşması Mart ayını bulursa o zaman EYT’lilerin ilk emekli maaşlarını alacakları tarih Nisan ayına ertelenmiş olacak.