Vedat Bilgin’den yeni açıklama! Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kafa karıştıran açıklamalar yapmaya devam ediyor. Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Vedat Bilgin’den yeni açıklama! Asgari ücrete zam yapılacak mı?

En düşük emekli maaşının 2.000 TL zamlanmasının ardından gözler asgari ücrete çevrilmişti. Asgari ücret için de zam beklentisi oluşurken bu konuda en yetkili isimlerden olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kafaları karıştıran açıklamalar yapıyor.

KAFA KARIŞTIRAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMALARI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ocak ayında bir açıklama yaparak asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklamıştı. Bazı haber siteleri bu açıklamayı yeniymiş gibi Pazartesi günü servis edince asgari ücrete zam yapılmayacağını ifade eden açıklamanın yeni olmadığına dair Çalışma Bakanlığı kurumsal bir açıklama yaptı.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir görüşme yaptılar. Bakan Vedat Bilgin bu toplantıya girerken gazetecilerin asgari ücret zammına dair sorusuna, “Asgari ücret zammı temmuz ayında” açıklamasını yaptı.

BUGÜN YENİ AÇIKLAMA YAPTI

TBMM’de bugün yine gazetecilere açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, “Şu anda asgari ücret zammına dair bir gündemimiz yok. Temmuz ayı geldiğinde değerlendirme yapılır. Eğer ihtiyaç görülürse asgari ücrete zam yapılır. Asgari ücrete zammın nasıl yapılabileceği kanunda gayet açıktır. O süreçleri takip ederek gerekmesi halinde zam kararı alırız.” dedi.

Asgari ücrete son olarak Aralık 2023’te zam yapılmıştı. Net asgari ücret 8.506 TL’ye yükseltilmişti. Brüp asgari ücret ise 10.008 TL olarak belirlenmişti. Bir asgari ücretlinin işverene maliyeti ise 11.759 TL’ye yükselmişti. Bu yapılan zam kararında işçileri temsil eden Türk-İş’in onayı yoktu. Türk-İş açlık sınırının altında bir zam kararı alınmasına destek olmayacaklarını belirterek pazarlık masasından kalkmıştı.