Vites yükselten altın yeni rekorunu kırdı gram altının fiyatı için 2022 yıl sonu tahminleri değişti

Altın fiyatları yükselişini 15 Kasım 2022 Salı gününe taşımayı başarırken 2022 yılının rekoru kırıldı. Gram altın en yüksek seviyeyi test ederken ekonomistlerin ve uzmanların yeni altın yorumları ve yıl sonu tahminleri geldi.
Vites yükselten altın yeni rekorunu kırdı gram altının fiyatı için 2022 yıl sonu tahminleri değişti

Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan açıklamalar ve uygulanan faiz politikası ile büyük baskı altında tutulan altın zincirlerini enflasyon verisi sonrasında kırmayı başarmıştı. Amerika'da açıklanan son enflasyon raporu ile beraber 50 baz puanlık faiz artırımı umutları desteklenirken yaşanan bu gelişmeler altın yatırımcısının elini güçlendirmişti. 

ABD enflasyon verisi sonrasında ons altın fiyatı büyük bir hızla yükselişe geçerken iç piyasada ise hem ons altındaki yükselişten hem de dolar kurundan destek bulan gram altının fiyatı bin TL bandını kırarak sert bir yükseliş göstermişti. Ekonomistlerin dolar kuru yorumları da yeni rekorlara işaret etti. İşte altın fiyatlarında son durum ve beklentiler... 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, BUGÜN 1 GRAM ALTININ FİYATI VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

Altında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken gram altın bugün itibari ile 2022 yılının zirvesine çıkarak yeni yılın ilk rekorunu kırmış oldu. Yaşanan yükselişin ve gelen yeni rekorun ardından 1 gram altının fiyatı 1.062,54 TL alış ve 1.062,71 TL satış ile işlem görmeye devam ederken çeyrek altının alış fiyatı 1.711 TL ve satış fiyatı ise 1.750 TL oldu. Uluslararası piyasada ise ons altının fiyatı 1.775 dolar seviyesinden yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. 

Vites yükselten altın yeni rekorunu kırdı gram altının fiyatı için 2022 yıl sonu tahminleri değişti

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜR MÜ, İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU NE?

Altın fiyatlarında yaşanan bu sert yükseliş hem elinde altını olanları hem de altın borcu olan ve altın almayı planlayan kişileri heyecanlandırdı. Altını olan kişiler "altın bozdurmak için doğru zaman mı?" sorusuna yanıt ararken altın yatırımı yapmak isteyen ve altın borcu olan kişiler ise "bu fiyattan altın alınır mı, altının fiyatı daha da yükselir mi" sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Altın sekiz aydır baskılanıyor. Daha gidecek yolu var" diyerek gram altın fiyatı için 2022 yıl sonu tahminin 1200 - 1400 TL aralığında olduğunu söyledi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez, emlak365.com internet sitesi tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.