Volkswagen Golf 93 Bin TL, Passat 112 Bin TL! Devlet ikinci el araçları elden çıkarıyor!

Ticaret Bakanlığı satışa çıkardığı ikinci el otomobiller ile araç sahibi olmak isteyenlere çok özel fırsatlar sunmaya devam ediyor. Piyasanın çok altında fiyatlarla devlet ikinci el araç satıyor.
Volkswagen Golf 93 Bin TL, Passat 112 Bin TL! Devlet ikinci el araçları elden çıkarıyor!

Türkiye'de otomobil fiyatlarının yüksekliğinden şikayet edenlere uygun fiyatlarla ikinci el araç satışları yapılabiliyor. Bu imkanları değerlendirmek isteyen vatandaşlar gerekli araştırmayı yaptıklarında kaçırılmayacak fırsatlarla karşılaşabiliyorlar. 

Ticaret Bakanlığı bir şekilde devletin olan otomobilleri elden çıkarıyor. Zaman zaman açılan ihalelerle bu araçların satışı yapılıyor. E-ihale usulüyle yapılan satışlarda çok özel fiyatlar belirleniyor. Piyasaya göre çok düşük olan fiyatlarla satılan bu ikinci el arabalar son dönemlerde vatandaşların radarına girdiler. 

NEDEN FİYATLAR DÜŞÜK TUTULUYOR?

Ticaret Bakanlığı'nın satışa sürdüğü ikinci el otomobillerin devlet için herhangi bir maliyet yükü bulunmuyor. Bu araçlar için devlet herhangi bir ödeme yapmamış oluyor. Örneğin gümrükte kalan otomobillerin sahipleri uzun yıllar çıkmayınca Ticaret Bakanlığı bu araçları satıyor. Muhafaza maliyetlerini karşılamak yerine devlet onun yerine bu otomobilleri uygun fiyatla satabiliyor. Bu da düşük maliyetle ikinci el araç almak isteyenler için fırsat oluyor. 

Ayrıca Ticaret Bakanlığı'nın otomobiller için açıkladığı fiyatları düşük tutmasının bir nedeni de araçları ihale yoluyla satışı oluyor. Yüksek fiyat açıklamak yerine düşük fiyat açıklanarak asıl fiyatın ihale sürecinde ortaya çıkması hedefleniyor. Burada en kritik olan şey ise daha az sayıda teklif verilen ikinci el otomobiller çok düşük fiyatlarla satın alınabiliyor. 

EN GÜVENİLİR İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞI!

İkinci el otomobil piyasasının en büyük sorunlarından birisi de güven problemi oluyor. İkinci el araç satın almak için piyasa içerisinde çeşitli dolandırıcılık yöntemleri ile karşılaşılabiliyor. Ancak bu araçlar Ticaret Bakanlığı güvencesinde satılıyor. Üstelik bu otomobillere satın alma teklifi yapmadan önce online olarak araçların ekspertiz raporları incelenebiliyor. Bu raporlarla otomobillerin tüm özellikleri direkt olarak öğrenilebiliyor. Satın alacak vatandaşlar böylece herhangi bir sürprizle karşılaşmıyorlar. 

TİCARET BAKANLIĞI'NIN SATTIĞI KELEPİR İKİNCİ EL ARAÇLAR

Volkswagen Golf 93 Bin TL, Passat 112 Bin TL! Devlet ikinci el araçları elden çıkarıyor!

Ticaret Bakanlığı'nın ilan sitesinde çok sayıda ikinci el otomobil satış ilanı bulunuyor. Bu ilanlarda yer alan bilgilere göre 2003 model Volkswagen Golf 93.750 TL'ye satılıyor. Aynı şekilde 2007 model BMW 118D için de 95.500 TL satış fiyatı açıklandı ama bu araçta bazı hasarlar bulunuyor. 2005 model Volkswagen Caddy de 97.500 TL'ye satışa çıkarıldı. 

Volkswagen Golf 93 Bin TL, Passat 112 Bin TL! Devlet ikinci el araçları elden çıkarıyor!

Ticaret Bakanlığı'nın bir başka ilanında ise 2000 model Volkswagen Passat'ın 112.500 TL'ye satışa çıkarıldığı görülüyor. 2003 model Mercedes Benz Vaneo 1.7 CDI için ise 114 Bin TL fiyat belirlendi.