Yapılandırma kanunu TBMM'de! Tarihler belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu borçlarına getirilecek olan yapılandırma imkanına ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yapılandırma kanunun içeriğini Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıkladı.
Yapılandırma kanunu TBMM'de! Tarihler belli oldu!

Türkiye’de vatandaşların merakla beklediği yapılandırma paketine dair yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir açıklama yaparak yapılandırma kanununun TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu duyurdu. Mustafa Elitaş bir açıklama yaparak yapılandırma kanunu ile alakalı olarak içeriğe dair detayları anlattı.

YAPILANDIRMA KANUNU TBMM'DE!

Kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını söyleyen Mustafa Elitaş, “Kanun teklifimiz tamamlandı. Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kararı aldık. Bu doğrultuda tüm vergiler, askerlik, daha önce hiç yapılandırılmada yer almamış cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi akla gelebilecek her türlü borç yapılandırılıp ödenebilecek.” dedi.

TARİH BELİRLENDİ!

Yapılandırma koşulları hakkında da bilgi veren Mustafa Elitaş, “Yapılandırma kanunu ile kamuya borcu olan tüm vatandaşlarımıza çok önemli imkanlar sağlıyoruz. 31 Aralık 2022 tarihi kanunda esas alınıyor. Bu tarihe kadar olan tüm borçlar kapsam içerisinde yer alacak. Bu konun ile Yürt içi ÜFE ile de alakalı olarak özel bir düzenleme yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI!

Yapılandırmada ayrıntıları açıklamaya devam eden Mustafa Elitaş, “Hazırladığımız kanun teklifinde defter, kayıt ve belgeleri yok edenler ile sahte belge düzenleyenleri yapılandırma dışlında bırakıyoruz. Yapılandırma imkanından yararlanıp borçlarını yapılandıracak olanlar 30 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Yapılandırılan tutarlar vatandaşlarımızın tercihlerine göre peşin veya taksitle ödenebilecek. Eğer taksitlendirme yapılırsa 48 ay taksit yapılabilecek. Peşin ödemeyi seçenler ise yurt içi ÜFE oranından yüzde 90 indirim elde edecekler. İdari para cezalarının asıl tutarlarında ise yüzde 5 oranında indirim yapacağız.” şeklinde konuştu.