Yarı fiyatına sıfır kilometre SUV arabalar! Hyundai Bayon 415 Bin TL, Nissan Juke 522 Bin TL!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken fiyat avantajı sınırlı sayıda kişiler için sunulabiliyor. Bu kişiler ÖTV ödemeden otomobil satın alabiliyorlar. ÖTV’siz en çok satılan SUV araçların sıfır kilometre fiyat listesi yenilendi.
Yarı fiyatına sıfır kilometre SUV arabalar! Hyundai Bayon 415 Bin TL, Nissan Juke 522 Bin TL!

Türkiye’de otomobil sahibi olmanın yüksek maliyet gerektirdiğini herkes biliyor. Özellikle nitelikli otomobilleri satın almak isteyenler 800 Bin TL ile 1 Milyon TL’yi gözden çıkarmaları gerekiyor. Bu tutar oldukça yüksek bir maliyet olurken insanlar artık buna alıştılar. Yine de otomobil fiyatlarına dair bazı farklı uygulamalar yapılabiliyor.

ÖTV ÖDEMEDEN ALABİLİRLER!

Sıfır kilometre otomobil alımlarında yüzde 70 veya yüzde 80 oranlarında ÖTV ödemek durumunda kalınıyor. Ancak devlet engelli vatandaşlara yönelik ÖTV’siz otomobil satın alma hakkı veriyor. Bu hakkı kullanan vatandaşlar sıfır kilometre otomobil alımı gerçekleştirdiklerinde herhangi bir ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Bu da otomobil fiyatlarının yüzde 40-45 civarında ucuzlaması anlamına geliyor. Oldukça cazip bir imkan olan bu uygulamadan çok sayıda vatandaş yararlanarak ucuz fiyata nitelikli sıfır otomobil sahibi olabiliyorlar.

SUV MODEL BAZI ARAÇLARIN ÖTV’SİZ FİYAT LİSTESİ

Otomobil piyasasında en çok satışı yapılan araçlar arasında artık SUV model otomobiller bulunuyor. Geniş iç hacimleri ve kullanışlı olmalarından doları SUV model otomobiller çok daha fazla tercih edilebiliyor. Bazı SUV’lar için ise ÖTV’siz fiyat listesi belli oldu. İşte ÖTV ödemeden otomobil alma hakkı bulunanlar için geçerli olan SUV modellerin fiyat listesi:

-Kia XCeed 970.000 TL'den 540.000 TL'ye düşüyor
-MG ZS: 819.000 TL'den 455.000 TL'ye düşüyor
-Peugeot 2008: 867.000 TL'den 482.000 TL'ye düşüyor
-Hyundai Bayon: 746.000 TL'den 415.000 TL'ye düşüyor
-Fiat Egea Cross: 777.900 TL'den 432.000 TL'ye düşüyor
-Nissan Juke: 939.300 TL'den 522.000 TL'ye düşüyor

ÖZEL SATIN ALMA ŞARTLARI VAR

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV ödememek gibi fiyat avantajını kullanmanın özel şartları var. Bu hak yalnızca belirli oranlarda engelliliği olan vatandaşlara veriliyor. Bu hak ile otomobil alındığında ÖTV ödenmiyor ama 5 yıl boyunca bu satın alınan araç satılamıyor. Eğer yine de satış yapılmak istenirse ödenmeyen ÖTV devlete ödenerek satış izni alınabiliyor. ÖTV ödemeden otomobil alma hakkını kullanarak araç satın alanlar 5 yıl boyunca bu hakkı bir daha kullanamıyorlar.