Yeni haftanın ilk fiyatları geldi! Ons ve gram altın için yeni fiyatlar belli oldu!

Altın piyasasında haftanın ilk fiyatları geldi. Altın fiyatlarında yaşanan dev çöküşün ardından yukarı yönlü hareketler görülmeye başlandı. Ons ve gram altın içinde yeni fiyatlar belirlendi.
Yeni haftanın ilk fiyatları geldi! Ons ve gram altın için yeni fiyatlar belli oldu!

Altın piyasasında yeni haftanın ne şekilde başlayacağı merak konusu oluyordu. Geçtiğimiz haftayı çöküş sinyali ile kapatan altın piyasasında haftanın yeni fiyatları belli oldu. Altın fiyatlarında gerçekleşen bu yeni hareketlenme yatırımcıların umutlarını hafif derecede yükseltti. Altın piyasasında son gelişmeler merak ediliyor.

ABD VERİLERİ DARBE VURMUŞTU!

Altın piyasasında geçtiğimiz hafta oldukça karmaşık bir durum gözlemlendi. Gram altının rekor kırdığı haftada aynı anda dip de görüldü. ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanması ile fiyatlar kelimenin tam anlamıyla çöktü. Ons altın 1.860 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu hızlı çöküşün ardından altın yatırımcıları büyük bir panik yaşadılar. Ancak işin aslı kısa bir süre içerisinde anlaşıldı.

Altın piyasasında Ocak ayında önemli yükselişler meydana geldi ve bu yükselişlerin ardından da kar satışları etkili olmaya başladı. Büyük yatırımcılar altın fiyatları yükseldikçe kar satışı yaptılar ve fiyatlar geri çekildi. Bir süre daha 1.900 dolar altında kalması beklenen altının ardından yeniden yükselişe geçerek bu sefer daha üst seviyelere çıkması bekleniyor. Altın yorumu yapan uzmanların değerlendirmelerinin de bu yönde olduğu bildirildi.

ONS ALTIN FİYAT TABLOSU!

Ons altında meydana gelen savrulmada yeni haftada hafif bir toparlanma gözlemleniyor. Ons altın yeniden kendisini 1.870 dolar seviyesinin üzerine attı ve burada tutunmaya çalışıyor. Şu anda 1.876 dolardan işlem gören ons altında yükseliş trendi içerisinde olduğu tahmin ediliyor. Ancak sert yükselişler şu anda bir beklenti olarak değerlendirilmiyor.

GRAM ALTIN DİPTEN ÇIKIYOR!

Gram altın ons altının da etkisi ile dip seviyesini görmüştü. Şu anda gram altın 1.136 TL’den işlem görüyor. Kapalıçarşı altın piyasasındaki gram altının kuyumcu fiyatının ise 1.168 TL olduğu görülüyor. Bu fiyat farkı dolar kurunun serbest piyasada şu anda 19,17 TL’den işlem görmesinden kaynaklanıyor. Ekranlarda ise dolar kurunda 18,82 TL fiyatı var.