Yüksek Elektrik Faturalarına Balkonlara Kurulan Mini Güneş Panelleri Önlemi!

Almanya’da yaşanan enerji sıkıntısına çözüm evlerin balkonlarına kurulan küçük güneş panelleri ile bulundu. Bu yolla üretilen elektrik ile el yakan faturalar biraz olsun düşürülebiliyor.
Yüksek Elektrik Faturalarına Balkonlara Kurulan Mini Güneş Panelleri Önlemi!

Avrupa’da çok büyük bir enerji krizi yaşanmaya devam ediliyor. Almanya’da bu krizden dolayı artan elektrik fiyatlarına çözüm balkonlara kurulan mini güneş enerjisi sistemi ile bulunuyor. Bu yolla evlerin balkonlarına kurulan sistem elektrik faturalarındaki şiddeti biraz olsun azaltabiliyor. Bu güneş panellerinin balkonlara, garaja veya bahçeye kurulmasının uygun olduğu bildirildi.

EVLERDE ELEKTRİK ÜRETİMLERİ BAŞLADI

Almanya’da insanlar evlerinde elektrik üretmek için yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Almanya Federal Şebeke Müdürlüğü’nün verilerine göre 600 watt’a kadar elektrik üretme potansiyeline sahip güneş enerjisi cihazlarının kayıt sayısı bir önceki yıla göre 2022’de 2 kat artmış. 2021’de 10.100 kişi bu yolla elektrik üretimi yapıyordu. Bu yıl ise bu rakam 23.500’e çıktı. Ancak Almanya’da kayır altına alınmadan da güneş enerjisi sistemi kurulabiliyor. Güneş pilleriyle çalışan bu mini sistemler yasadışı olarak çalıştırılabiliyor.

ALMANYA'DA 500 BİN CİHAZ EVLERDE ELEKTRİK ÜRETİYOR

Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde ekonomist olarak görev yapan Barbara Praetorius konuya dair bir açıklama yaparak pazarın çok dinamik bir biçimde büyüdüğünü söyledi. 2020 ile 2021 yılları arasında satılan mini güneş enerjisi miktarının iki kar arttığı bildirildi. Aynı dönemde ev yapımı cihazlar dahil toplam cihazların sayısının 500 bin adeta yükseldiği ifade ediliyor. Balkonlara kurulabilen bu sistemler bir invertöre bağlanan ve ev elektrik sistemine entegre edilebilen bir veya iki güneş panelinden oluşuyor.

KAYIT DIŞI ELEKTRİK ÜRETİMİNE 100 EURO'YA KADAR CEZA

Almanya’da mini güneş enerjisi paneli ile elektrik üretebilmek ve bu elektriği yasal olarak kullanabilmek için şebeke operatörüne ve Federal Şebeke Müdürlüğü’ne kayıt olma zorunluluğu bulunuyor. Ancak uzmanlar mini sistemlerin kayıt gerektirmeden kullanılmasını ve izin verilen sınırın ise 900 watt’a çıkarılmasını öneriyorlar. Kayıt dışı üretimin tespit edilmesi halinde Almanya’da halen 100 Euro’ya kadar para cezası verilebiliyor.