Zam müjdesi önce basına sızdı 2023 asgari ücret zammı için 400 TL Cumhurbaşkanı jesti kulisi

2023 asgari ücret maaşı için zam pazarlığı tüm hızı ile devam ederken milyonların gözü gelecek olan müjdeli habere çevrilmişti. Asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantı tarihi Salı günü olarak ilan edilirken son dakika kulis haberi basına sızdırıldı.
Zam müjdesi önce basına sızdı 2023 asgari ücret zammı için 400 TL Cumhurbaşkanı jesti kulisi

Asgari ücrette zam pazarlığı kıyasıya devam ederken gözler 20 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantı tarihine çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile milyonlarca kişinin beklemiş olduğu tarihi duyurmuş ve asgari ücreti Salı günü ilan edeceklerini duyurmuştu. 

20 Aralık Salı günü yapılacak olan toplantının ardından geçen sene olduğu gibi Asgari Ücret Tespit Komisyonu temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ederek rakamın ilan edilmesi bekleniyor. Tarafların pazarlık sonucu belirlemiş olduğu rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısı ilan edilmesi bekleniyor... 

ASGARİ ÜCRET 2023 OCAK MAAŞI ZAMMI İÇİN YENİ KULİS HABERİ! 

Milyonların nefesini tutarak beklemiş olduğu 2023 Ocak zammı için kulis haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce defalarca vermiş olduğu "çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözü nedeni ile düşük bir rakam açıklanması beklenmiyordu. 

 Hatta Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patronlara haber gönderdiği, 8 bin TL altını kabul etmeyeceği ve kırmızı çizgisi olarak duyurduğu bile iddia edilmişti. Yeni gelen kulis haberinde ise Cumhurbaşkanı jesti olarak maaşlara eklenecek olan rakamın belirlendiği iddiası yer aldı. 

2023 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ KAÇ TL, OCAK'TA YENİ ZAMLI MAAŞ EN DÜŞÜK VE YÜKSEK NE KADAR OLUR?

Patronların kırmızı çizgi olarak açıkladıkları rakamın da 8 bin TL olduğu iddiaları gündemde yerini alırken son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından TÜRK-İŞ tarafından açıklanan 7 bin 800 liralık rakama ek olarak 400 TL Cumhurbaşkanı jesti hazırlığı olduğu kulis haberi gündeme bomba gibi düştü.

Asgari ücretin 8 bin 250 TL olarak belirleneceği 250 liralık rakamın ise işverene asgari ücret desteği olarak devlet tarafından ödeneceği iddiası gündemi sallarken asgari ücretli çalışanlar ise 8 bin 250 TL ile 8 bin 500 TL arasında ki rakamlar için daha yüksek bir beklentileri olduğunu dile getirmişlerdi. Ancak patronların 8 bin 250 liralık asgari ücretli çalışanın maliyetinin 11 bin lirayı aşması nedeniyle daha yüksek bir zamma onay vermeleri oldukça düşük bir ihtimal olarak gösteriliyordu.