Zincir marketlerde fiyatlar gözetim altına alındı! Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş zincir marketler ve fahiş fiyatlar hakkında açıklamada bulundu. Fiyatların incelendiğini açıklayan Bakan Mehmet Muş bunların kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.
Zincir marketlerde fiyatlar gözetim altına alındı! Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı!

Son günlerin en çok konuşulan konusu olan zincir marketler hakkında Ticaret Bakanı Mehmet Muş yeni açıklamalarda bulundu. Zincir marketlerdeki fiyatların kontrol edildiğini söyleyen Bakan Mehmet Muş yapılan bu çalışmanın sonuçlarının vatandaşlara da duyurulacağını belirtti. Fiyatların kıyaslandığını ifade eden Bakan Mehmet Muş ilerleyen günlerde yeni gelişmeler olacağını açıkladı.

GIDA FİYATLARIYLA TÜM DÜNYA MÜCADELE EDİYOR

Gıdada fiyat artışlarına dikkat çeken Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Şu anda gıdaya erişimde tüm dünyada bir sorun yaşanıyor. Bütün dünya enflasyon ile mücadele etmek zorunda kaldı. Fiyat artışları sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki ülkelerde oldu. Küresel çapta sorunlar yaşanınca enflasyon da tırmandı. İşletmeler ve üreticiler fiyatlama yaparken beklenti enflasyonuna göre hareket edebiliyorlar. Son 1 yıldır bunlarla mücadele ediyoruz. Sadece biz değil tün dünya bu mücadeleyi veriyor.” dedi.

ZİNCİR MARKETLER GÖZETİM ALTINDA

Zincir marketlerin fiyatlarını incelemeye aldıklarını belirten Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “200 ve üzeri şubesi olan zincir marketlerin fiyatlarını aldığımız rakamlarla kıyaslıyoruz. Bu verileri de kamuoyu ile paylaşacağız. Biz bu fiyatlara dair kendi içimizde de analizler yapacağız. Bizim amacımız meseleyi şeffaf bir hale getirmek. Bunları yaparken enflasyonla mücadele için de gerekli adımlar atılıyor. Artık TÜFE aşağıya doğru dönmeye başladı. Sadece zincir marketleri değil tedarikçileri de takip ediyoruz. Zam yapmak istiyorlar. Biz hangi adımı atarsak atalım mutlaka hukuk içerisindedir.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammına dair de fikrini açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Çalışanların enflasyona karşı ezdirilmemeleri asgari ücret zammı için çok önemli bir kıstas. İşçinin alım gücünü düşürürseniz onun motivasyonunu da düşürmüş olursunuz ve verim alamazsınız. Sendikaları hükümet dinliyor. Hem işçi hem de işveren sendikalarından görüş alınıyor. İkisi arasında bir ortak yol bulup anlaşma sağlayacağız. İşçinin alım gücü ile işverenin maliyeti ortak bir noktada buluşacak.” şeklinde konuştu.