Ziraat Bankası 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor

Nakit para ihtiyacı her geçen gün artan vatandaşlara Ziraat Bankası farklı destek paketleri ile nakit desteği sağlarken bu kredilerden biri de yalıtım kredisi olarak öne çıkmıştı.
Ziraat Bankası 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor

Ziraat Bankası 0.99 faiz oranı ile 60 ay vadeli 50.000 TL kredi veriyor - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile vatandaşlara peş peşe çok sayıda kredi müjdesi vermişti. 

Yapılan açıklamalar kapsamında ev almak isteyenlere konut kredisi, esnafa ve KOBİ'lere destek kredisi, esnafa araç kredisi ve vatandaşlara da kış kredisi müjdesi verilmişti. Özellikle de Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile Türkiye'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda ülkede enerji krizi yaşanmıştı. Bu nedenle Türkiye'de yalıtımın önemi artmış ve yalıtım destek kredisi devreye alınmıştı. 

YALITIM KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada kredi paketi için başvuru ekranının açıldığı ilan edildi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada "Binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere, daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla Kredi imkanı getiriyoruz" denilerek 60 aya kadar vadeli 50 bin TL limitli krediyi yüzde 0.99 faiz oranı ile vereceklerini ilan etti. 

ZİRAAT BANKASI YALITIM KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılan açıklamada "Konutlarda enerji verimliliğin arttırılması ve nihai tüketici hane halkının ısınma maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla konutlarında ısı yalıtımı yapmak isteyen müşterilerimizin yalıtım masraflarına özel avantajlı kredi Ziraatte" denilerek kredi paketi duyuruldu. Krediden;

Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri,

Dış cephe mantolama ve konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtımı yapacak kişilerin yararlanabilecekleri ifade edildi. Apartman site/yönetimi bünyesindeki konutlar için, apartman/site yönetimi tarafından oy çokluğuyla karar alınması gerekirken yönetim karar defterinin şubeye ibrazı ile yalıtım kredisi çekilebilecek. Daire başına en fazla 50 bin liraya kadar kredi desteği sağlanacak. 60 ay vadeli 50 bin TL ısı yalıtım kredisi çeken kişilerin aylık taksit tutarı 1.185 TL olarak gerçekleşecek. Kredi dosya masrafı olarak ise banka tarafından 275 TL tahsil edilecek.