Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Babuşcu duyurdu kamu bankalarından 0.79 0.89 0.99 konut kredisi kampanyası geliyor

Orta gelir ve üst gelir grubu için yeni konut seferberliği beklenirken kampanya öncesinde yeni konut kredisi desteği açıklaması geldi. 0.69 konut kredisi kampanyası gündemdeki yerini korurken 0.79 0.89 ve 0.99 faizli kredi paketi iddiası gündeme taşındı.
Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Babuşcu duyurdu kamu bankalarından 0.79 0.89 0.99 konut kredisi kampanyası geliyor

Konut satış rakamlarında yaşanan düşüş sonrasında yeni konut seferberliği beklentisi daha da önem kazanırken ev sahibi olmak isteyen kişilerde yeni fırsatı beklemeye başlamıştı. Rekora koşan konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanan kişiler düşük kredi paketi ile ev sahibi olma umutlarını korumaya çalışırken yeni kredi paketinde şartlar da merak konusu olmuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından konut sektörü temsilcileri ile yapılan toplantıda taleplerin dinlendiği ve görüşmeden gelire göre konut kredisi paketi hakkında uzlaşıya varıldığı iddia edilmişti. Yapılan ilk açıklamada konut fiyatı 4 milyon liraya kadar olan kredi paketleri için yüzde0,69 faiz oranı ile konut kredisi verileceği iddia edilmişti. 

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düşen konut satış rakamlarını arttırmak ve vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak amacı ile yeni konut kredisi seferberliği bekleniyordu. Konu hakkında açıklamalar peş peşe gelirken söz konusu kampanyanın sadece sıfır konut ile sınırlı olup olmayacağı konusunda ise henüz bir açıklama gelmedi. Bir önceki kampanyada hem sıfır hem de 2.el ev almak isteyen kişilere yönelik olarak kredi çekme imkanı sunulmuş ancak ikinci el konutta faiz oranı daha yüksek tutulmuştu. 

 Konu hakkında yeni açıklama "Ziraat Bankası (E) Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank (E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu tarafından yapıldı. Babuşcu açıklamasında yeni konut kampanyası hakkında çalışmaların sürdüğünü belirterek faiz oranının konut tutarına göre belirleneceğini söyledi. 

 

Yapmış olduğu paylaşımında Babuşcu "Hükümet konut sektörünü canlandırmak için düşük faizli konut kredisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre; ???? 5 milyona kadar konutlar için % 0.79, ???? 5-10 milyon arası konutlar için % 0.89, ???? 10 milyon üstü konutlar için % 0.99 aylık faiz düşünülüyor" diyerek rakamları verdi. Söz konusu kampanyanın hayata geçirilmesi durumundan 5 milyon liraya kadar olan konutlarda aylık 0.79 faiz oranı ile kredi desteği sağlanacak.