Ziraat Bankası faizsiz kredi kampanyası başlatıyor! Bu şartlarla faizsiz kredi verilecek?

Ziraat Bankası’nın yeni bir faizsiz kredi kampanyası başlatacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada faizsiz kredinin kimler tarafından ve nasıl kullanılacağını açıkladı. Ziraat Bankası kimlere faizsiz kredi verecek?
Ziraat Bankası faizsiz kredi kampanyası başlatıyor! Bu şartlarla faizsiz kredi verilecek?

Türkiye’de kredi faizlerinde yükselişler kredi kullanmak isteyenler için en önemli sorun oluyor. Ancak kamu bankaları dönem dönem özel kredi kampanyaları düzenliyorlar. Bu kampanyalarda müşterilere faizsiz krediler verilebiliyor. Son olarak Ziraat Bankası’nın faizsiz kredi kampanyası başlatacağı açıklandı. Bu açıklamayı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından duyurdu.

ZİRAAT BANKASI FAİZSİZ KREDİ KAMPANYASI!

Ziraat Bankası’nın faizsiz kredi kampanyası çok sınırlı ve özel bir kredi kampanyası olacak. Buna göre bu imkan yalnızca çiftçilere verilecek. Tarımsal üretimin desteklenmesi adına çiftçilere sağlanan bu imkanın ayrıntıları belli oldu. Buna göre tarımsal üretim için çiftçiler kullanmış oldukları elektrik için ödemeleri gereken bedeli isterlerse aylık olarak ödemeyebilecekler.

Bunun yerine çiftçilere Ziraat Bankası faizsiz kredi verecek. Bu verilen faizsiz kredi ile çiftçilerin elektrik faturaları ödenecek. Çiftçiler ise hasat sonunda ürünleri sattıklarında bu alınan krediyi Ziraat Bankası’na herhangi bir faiz maliyeti olmadan geri ödeyecekler. Oluşan tüm maliyet ise Hazine tarafından karşılanacak. Çiftçiler yalnızca kullanılan kredinin ana parasından sorumlu olacaklar.

Öte yandan çiftçilere sağlanan bir faizsiz kredi imkanı daha bulunuyor. Geçmiş dönemden elektrik borçları olan çiftçiler bu borçlarını Ziraat Bankası tarafından kendilerine verilecek olan kredi ile kapatabilecekler. 5 yıl vade imkanı verilecek olan çiftçiler bu kullanılan kredi için de faiz ödemesi yapmayacaklar. Bu faizsiz kredi imkanı ile çiftçiler Ziraat Bankası aracılığı ile elektrik borçlarını tamamen kapatabilecekler.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilerin enerji şirketlerine olan borçlarına dair bir gelişmeyi de açıkladı. Buna göre şirketler çiftçilerin borçlarına gecikme cezası uygulamayacaklar. Ayrıca ana paradan da bir miktar indirim yapacaklar. Bu konuda enerji şirketleri ile anlaşıldığını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.