Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank sıfır ev alanlara 0.99 faiz oranı ile konut kredisi veriyor!

Devlet bankaları ilk kez ev alacaklara kredi müjdesi verdi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası sıfır ev almak isteyen kişilere yönelik olarak 0.99f faiz oranı ile konut kredisi veriyor.
Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank sıfır ev alanlara 0.99 faiz oranı ile konut kredisi veriyor!

Yükselen ev fiyatları nedeniyle vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olması imkansız hale gelirken kamu bankaları bu süreçte bir kere daha ellerini taşın altına koymuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklama ile konut almak isteyen kişilere yönelik yeni destek kredisi verileceği ilan edilmişti. 

Açıklanan kredi paketi için başvurular tüm hızı ile devam ederken ev sahibi olmak isteyen kişilere kamu bankaları üzerinden yüzde 0,99 faiz oranıyla nakit para desteği sağlanıyor. Özel bankalarda konut kredisi faiz oranları en düşük yüzde 2 seviyesine başlarken kamu bankalarından yüzde 0,99 oranı ile ev sahibi olanlar bu sayede büyük bir nakit avantaj sağlıyorlar. 

ZİRAAT BANKASI YÜZDE 0.99 FAİZ ORANI İLE KONUT KREDİSİ VERİYOR MU?

Evet, ilk evim konut kredisi kampanyası ile kamu bankaları sıfır ev almak isteyen kişilere düşük faizli nakit para desteği sağlamaya devam ediyorlar. Ziraat Bankası da aranılan şartları taşıyan kişilere yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi vermeye devam ediyor. 0.99 konut kredisi başvuru şartları ise şu şekilde sıralanıyor; 

İlk kez ev sahibi olmak ve kendi adına, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu çocuğu adına tapu kaydı bulunmaması, 

Kredi çekerek satın alınacak konutun sıfır olması, 

Kredi başvurusu yapacak olan kişinin 18 yaşını doldurmuş olması ve aylık düzenli belgelenebilir gelire sahip olması, 

Ev almak isteyen kişinin kara listede olmaması ve kredi sicilinin temiz olması. 

Bu şartları taşıyan kişiler ilk evim konut kredisi başvurusu yapma hakkına sahiptir. Söz konusu kredi paketi kamu bankaları arasına yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden verilecektir. Kredi onayı alan kişilere konut kredisi paketindeki nakit para desteği yüzde 0.99 faiz oranı ile 120 ay vadeli olarak verilecektir.