Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlara zaman aşımı duyurusu! 2023'te bunu yapmayanların parası yanacak

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası ve Vakıfbank zaman aşımı için 2023 yılı sorgulama ekranını açtı. TMSF bankada unutulan para sorgulama uyarısı yapıldı.
Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlara zaman aşımı duyurusu! 2023'te bunu yapmayanların parası yanacak

Özellikle de pandemi döneminde bankaların müşteri sayısı rekor seviyeye ulaşırken vatandaşlar birden fazla banka hesabı kullanmaya başlamıştı. Bankaların düzenledikleri kampanyalardan ve fırsatlardan yararlanmak isteyen kişiler farklı farklı bankalarda hesaplar açarken bir süre sonra bankalarda kalan küçük tutarlı rakamlar unutuluyor. 

Özellikle de bankaların düşük faizli ve faizsiz ihtiyaç kredisi kampanyaları ile ilk kez müşteri olan kişilere yönelik uygulanan destekler kişilerin banka hesabı sayısını arttırırken kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası ve Vakıfbank müşterilerine duyuru yapıldı. Kamu bankaları arasında yer almasının yanı sıra Türkiye'nin en büyük ve en çok müşterisi olan 2 bankası olan Ziraat Bankası ve Vakıfbank müşterilerine 2023 yılına ilişkin duyurusunu yaptı. 

ZİRAAT BANKASI ZAMAN AŞIMINA UĞRAYAN HESAP LİSTESİ! BANKADA UNUTULAN PARALARIN İSİM LİSTESİ SORGULAMAYA AÇILDI

Devlet bankası olmasının yanı sıra aynı zamanda aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük bankası da olan Ziraat Bankası müşterilerine resmi duyuru yaptı. Banka tarafından ​​2023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Yatırım Hesapları başlığı ile yapılan açıklamada "Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin YTM'ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar, Takasbank ve MKK nezdindeki YTM uhdesinde yatırımcı adına açılacak hesaplara devredilecektir" ifadelerine yer verildi. 

Ziraat Bankası ve Vakıfbank hesabı olanlara zaman aşımı duyurusu! 2023'te bunu yapmayanların parası yanacak

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesi için BURAYI TIKLAYINIZ... Açılan ekranda isim ve soyisminizi yazarak isim sorgulaması yapabilirsiniz. 

VAKIFBANK ZAMAN AŞIMI SORGULAMA EKRANI AÇILDI! UNUTULAN PARALAR NE OLUR?

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada "6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunun 83. Maddesine göre; yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde YTM’ye gelir kaydedilir" ifadelerine yer verilerek 10 senelik süreye dikkat çekildi. 10 sene içerisinde parasını çekmeyen ya da hesapta işlem yapmayan kişilerin paraları YTM'ye gelir kaydedilecek. Yani kişilerin paraları devredilecek.