Antalya'da mutlaka görülmesi gereken turistik yerler!

Türkiye’nin en çok turist çeken kentlerinden olan Antalya’da gezilecek yerler merak ediliyor. Tatil açısından dünya markası olan Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir?
Antalya'da mutlaka görülmesi gereken turistik yerler!

Türkiye’de turizm denilince akla gelen ilk şehir olan Antalya her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Hem doğası, hem tarihi niteliği bakımında Antalya dünyanın önemli tatil rotalarından birisi oluyor. Deniz ve plaj imkanları ile de ön plana çıkan kentte mutlaka görülmesi gereken bazı yerler ise özellikle dikkat çekiyor. Peki Antalya’ya seyahat edecek olanların görmeden dönmemeleri gereken yerler nerelerdir?

KALEİÇİ

Antalya’nın tam merkezinde yer alan Kaleiçi turistlerin en uğrak noktalarından birisi oluyor. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda bulunan ahşap ve taş mimarili Osmanlı konakları halen ayakta kalarak muhteşem bir görüntü ortaya koyuyor. Bu konakların bir çocuğu restoran, kafe, bar, butik otel şeklinde hizmet verirken deniz manzarası da cabası oluyor. Ayrıca Kaleiçi’nde yivli Minare, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Karatay Medresesi, Şehzade Korkut Cami, Hadrian Kapısı gibi tarihi yerler bulunuyor.

KEKOVA – BATIK ŞEHİR

Antalya merkeze 165 km uzaklıkta bulunan Kekova Adası batık şehir olarak da tanınıyor. Bu sahildeki su altı kalıntılar dünya çapında tanınıyor. Antalya’dan teknelerle Kekova’ya kolayca ulaşılabiliyor. Kekova’da M.S. 100 yılında yaşanan deprem ve tsunami ile denizin altına gömülen antik kentin kalıntıları bulunuyor. Bölge koruma altında olduğu için yüzmeye izin verilmiyor.

LİKYA YOLU

Antalya’daki tarihi rotalardan birisi de Likya Yolu olarak biliniyor. Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan bu yol 535 kilometre uzunluğunda bulunuyor. Dünyanın en güzel 10 yürüyüş yolu içerisinde yer alan Likya Yolu muhteşem bir doğa manzarası içerisinde yürüyüş yapma imkanı sağlıyor. Antik çağlarda kervanların ve tüccarların kullandıkları bu yol üzerinde çok sayıda tarihi yer keşfedilebiliyor.

Antalya’da çok sayıda tarihi ve turistik alan bulunuyor. Bu alanların tamamı turistlerin büyük ilgisini, çekiyor. Özellikle yaz dönemlerinde bu yerler çok yoğun bir turist akınına uğruyor.