Hafta sonu tatili için İstanbul'a yakın gidilebilecek yerler!

Türkiye’nin en kalabalık kenti olan İstanbul’a yakın olan ve hafta sonunda gidilebilecek tatil seçenekleri merak ediliyor. İşte İstanbul için hafta sonu tatil önerileri...
Hafta sonu tatili için İstanbul'a yakın gidilebilecek yerler!

İstanbul’da yaşayanlar şehrin kalabalıklığından sık sık şikayet ediyorlar. Bundan dolayı da tatil seçenekleri daima güncel olabiliyor. Hafta sonu tatili için İstanbul’a yakın olan merkezler merak ediliyor. Yaz aylarında tatil imkanı elde edemeyenler kısa da olsa bir tatil imkanı arıyorlar. İşte hafta sonu tatilini geçirmek için oldukça uygun tatil seçenekleri...

ABANT GÖLÜ!

Bolu Abant’ta bulunan bu göl İstanbul’un beton yığınlarından kaçmak isteyenler için ideal bir seçenek oluyor. Yemyeşil doğası ile dinlenme imkanı sunan Abant Gölü’nde sakin tatil için ideal bir yer denilebilir. Abant Gölü’nün etrafında faytonla tur yapılabilir, bisikletle gezilebilir ve Alabalık restoranlarında güzel saatler geçirilebilir. İstanbul’a 300 km mesafede olan Abant Gölü’nde ulaşım sıkıntısı da bulunmuyor.

AĞVA!

Yemyeşil ormanların masmavi denizle buluştuğu nokta olan Ağva’da İstanbul’da yaşayanlar için çok önemli bir tatil bölgesi haline geldi. Şile’ye bağlı olan Ağva 25 kilometrelik sahili ile yürüyüş imkanı sağlıyor. Su ile alakalı tüm aktiviteler Ağva’da yapılabiliyor. Balık yemek isteyenler için de Ağva çok mühim bir seçenek oluyor. İstanbul’a 97 km uzaklıkta olan Ağva’ya ulaşım oldukça rahat denilebilir.

AVŞA ADASI!

Avşa Adası’nda tatil yapmak isteyenler deniz, kum ve güneş imkanından sonuna kadar yararlanabiliyorlar. Kumsalı oldukça temiz olan Avşa Adası, Marmara’nın güneybatısında yer almaktadır. Avşa Adası’nda bisiklet turu yapmak da oldukça eğlenceli olmaktadır. Her bütçe için uygun bir aktivite bulunabilen Avşa Adası’na deniz otobüsleri ile ulaşılabilir.

BOZCAADA

Son yıllarda turizm potansiyelini ortaya çıkaran merkezlerden olan Bozcaada küçük bir balıkçı kasabası havasındadır. Bozcada Kalesi, Göztepe, rüzgar değirmenleri gezilebilecek yerlerdendir. İstanbul’dan Bozcaada’ya 2 saatte ulaşılabilir.