İstanbul için hafta sonu tatil rotaları!

Yaz aylarının bitmesine günler kala artık hafta sonu tatilleri ön plana çıkmaya başladı. Peki İstanbul’a yakın mesafede olan ve hafta sonu tatili yapılabilecek yerler nerelerdir?
İstanbul için hafta sonu tatil rotaları!

Yaz aylarının sona ermeye çok yaklaşması ile tatil tercihleri de değişmeye başladı. İnsanlar uzun tatiller yerine Özellikle İstanbul’a yakın olan ve hafta sonu tatili olarak değerlendirebilecekleri rotaları tercih ediyorlar. Bir yandan çalışma hayatına devam edenler küçük bir hafta sonu kaçamağı ile yorgunluklarına son verip daha yüksek bir motivasyonla çalışmaya devam edebiliyorlar. Peki İstanbul için hafta sonu tatil rotalarında hangi merkezler var?

BALIKESİR ERDEK

İstanbul’a 3,5 saat mesafede olan Balıkesir Erdek Türkiye’nin en sayfiye yerlerinden birisi olarak gösteriliyor. Karayolu ile Erdek’e gidilebildiği gibi deniz otobüsü ile Bandırma ve Yalova üzerinden de Erdek’e ulaşım sağlanabiliyor. Erdek’te oldukça güzel plaj alternatifleri bulunuyor. Hatta keşfedilmeyi bekleyen koylar küçük bir hafta sonu tatiline bambaşka bir anlam katabiliyor.

İstanbul için hafta sonu tatil rotaları!

KIRKLARELİ KIYIKÖY

İstanbul için bir hafta sonu rotası olan Kırklareli Kıyıköy doğal güzelliği ile cezbediyor. Vize ilçesine bağlı bir balıkçı kasabası olan Kıyıköy’de muhteşem manzaralar bulunuyor. Doğayla baş başa kalmak ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için Kıyıköy çok önemli bir alternatif oluyor.

BOLU GÖYNÜK

İstanbul’a 230 kilometre uzaklıkta bulunan Göynük sakin bir tatilin önemli destinasyonlarından birisi olarak değerlendiriliyor. Bozulmayan bir kent dokusu ile Göynük hafta sonları tatilcileri ağırlıyor. İnanç ve kültür turizmi açısından da talep gören Göynük’te muhteşem bir doğa tatilcilere inanılmaz bir huzur veriyor.

ÇANAKKALE ADATEPE VE YEŞİLYURT KÖYLERİ

Kaz Dağları ile Edremit Körfezi’nin hemen yanıbaşında bulunan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri insanı başka bir evrene götürüyor. Çanakkale il merkezine 105 km mesafede olan bu doğa harikası köylere İstanbul’dan 4,5 saatte ulaşılabiliyor. Osmanlıdan kalma konaklar ve Rum taş evleri arasında yürüyüş yapmak en çok tercih edilen aktivitelerden birisi oluyor. Zeytinyağı Müzesi ziyaret edilerek zeytinyağının üretimine dair tüm aşamalar görülebilir.