Karadağ nerede, nasıl gidilir, vize gerekiyor mu?

Karadağ'ın ülke mi yoksa şehir mi olduğu pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Karadağ'ın nerede olduğu da merak edilen bir diğer konu. Karadağ hangi ülkede, nasıl gidilir? İşte yanıtı.
Karadağ nerede, nasıl gidilir, vize gerekiyor mu?

Karadağ, çok sık karşılaşılan ve ülke mi yoksa şehir mi olduğu karıştırılan bir yerleşim yeri. Karadağ, başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri Podgorica olan bir ülke. Geçmişte ülke birçok ülkenin ve imparatorluğun himayesi altına girdi. Sonrasında ise referandumlar ile ülke bağımsızlığında gelişmeler kaydedildi. Erken Orta Çağ dönemlerinde, Karadağ topraklarının güneyinde Duklija, batısında Travunia, kuzeyde Rascia olmak üzere 3 prenslik bulunuyordu.

KARADAĞ NEREDE?

Karadağ birden fazla devlet ile etkileşim halinde. Tarihte pek çok devletin de hakimiyeti altında kalmış bir ülke. Karadağ'da azınlık durumunda olan farklı ırklar bulunuyor. Karadağ kuzey yarım kürede ve Avrupa'da. Avrupa'nın güneydoğusunda Balkanların Adriyatik kıyısında bir ülke. Kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrili.

Karadağ nerede, nasıl gidilir, vize gerekiyor mu?

En büyük şehir ve aynı zamanda başkent olan Podgorica ülke topraklarının %10,4'ünü ve nüfusun da %29,9'unu bünyesinde barındırıyor. Çetine kenti de eski krallık başkenti olarak biliniyor. Ülkenin çoğunluğunu Karadağlılar oluştururken Sırplar da %28,7 ile en büyük azınlıktır. Boşnaklar, Arnavutlar ve Hırvatlar da bulunuyor.

KARADAĞ'A NASIL GİDİLİR, VİZE GEREKİYOR MU?

Karadağ, 2006 yılında Sırbistan'dan ayrıldı ve bağımsızlığını ilan etti. Karadağ'a havayolu, deniz yolu, demir yolu ve kara yolu ile gidilebiliyor. Direkt olarak otobüsle ulaşım yok maalesef. Balkan ülkelerinden aktarma yapılması gerekiyor. İstanbul'dan uçakla direkt başkent Podgorica'ya gidilebiliyor. 90 güne kadar olan seyahatlerde vize istenmiyor.