Türkiye'den kimlik kartı ile seyahat edilebilecek ülkeler listesine iki yeni ülke eklendi!

Türkiye’den kimlik kartı ile seyahat edilebilecek ülkelere iki yeni ülke daha eklendi. Peki Türkiye’den hangi ülkelere kimlik kartı ile gidilebilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan iki yeni ülkenin daha listeye eklendiğini açıkladı.
Türkiye'den kimlik kartı ile seyahat edilebilecek ülkeler listesine iki yeni ülke eklendi!

Türkiye’den yurt dışına çıkış yapılırken vize sorunlarının yaşanması yurt dışı seyahatleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için çekilmez yapabiliyor. Ancak zaman zaman diplomatik ilişkiler bu konuda çok özel imkanlar elde edilebilmesini sağlıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışı seyahat programı kapsamında Bosna Hersek’e bir ziyarette bulundu. Bu ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde kimlikle seyahat yapabilme hakkı ile alakalı olarak yeni bir anlaşma sağlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç ile bir görüşme yaptı. Bu görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaparak, “Bundan sonra Bosna Hersek ile Türkiye arasında kimlik kartları ile gidiş ve geliş yapabilme kararını verdik. Vatandaşlarımız Bosna Hersek’e gelecekleri zaman sadece kimlik kartları ile bu ülkeye giriş yapabilecekler. Aynı şekilde Bosna Hersek vatandaşları da Türkiye’ye kimlik kartları ile seyahat edebilecekler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kimlikle seyahat edilebilecek ülkelere Bosna Hersek’ten sonra bir ülkeyi daha ekleyeceklerini söyleyerek, “Bosna Hersek’e kimlik kartı ile seyahat edebilme hakkını vatandaşlarımız elde ettiler. Yarın Sırbistan ile de bu konuda bir anlaşma yapacağız. Vatandaşlarımız Sırbistan’a da seyahat ederken yalnızca kimlik kartlarını ibraz ederek giriş ve çıkış yapabilecekler.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN KİMLİK KARTI İLE HANGİ ÜLKELERE GİDİLEBİLİR?

Türkiye’de pasaport kullanmadan sadece kimlik kartı ile ziyaret edilebilecek ülkelerin listesi merak ediliyor. Bugüne kadar yapılan anlaşmalara göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yalnızca kimlik kartları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan ve Moldova’ya seyahat edebiliyorlar. Bu listeye bugün Bosna Hersek de eklendi. Ayrıca Sırbistan ile de konuya dair yarın anlaşma imzalanarak bu ülke de listeye dahil edilecek.