1250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı yayınlandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Polis Akademisi Başkanlığı 26 ilde istihdam edilecek 1250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacak. Bekçi alımlarına dair takvim kamuoyuna ilan edildi. Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?
1250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı yayınlandı!

Türkiye’de son yıllarda en çok ilgi gösterilen mesleklerden olan çarşı ve mahalle bekçiliği ile alakalı olarak yeni bir alım ilanı yayınlandı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçilerinin yüksek maaş alabilmesi bu yönde taleplerin oldukça artmasına neden oluyor. Çok sayıda vatandaş çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için bekçi alım ilanlarının yayınlanmasını bekliyorlar. Bugünkü Resmi Gazete’de de Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bekçi alım ilanı yayınlandı.

1250 BEKÇİ ALINACAK!

Yayınlanan ilan ile beraber alımı yapılacak olan çarşı ve mahalle bekçilerinin sayısı da kamuoyuna duyuruldu. Polis Akademisi Başkanlığı’nın verdiği bilgilere göre 1250 çarşı ve mahalle bekçisinin alımı yapılacak. Bu alımı gerçekleştirilecek çarşı ve mahalle bekçileri 26 ayrı ilde görevlendirilecekler. İl kontenjanları hakkında bilgi ise Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

1250 bekçi alımı için başvuruların 18 Ocak 2023’te yani bugün başladığı bildirildi. Bu başvurular 3 Şubat’a kadar yapılabilecek. Başvuru işlemleri Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Başvurmak isteyenler sisteme e-devlet bilgileri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabiliyorlar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2023/1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği giriş sınavına katılabilmek için başvuru şartları da açıklandı. Bekçi olmak isteyenler en az lise ve dengi okul mezunu olması gerekiyor. Adayların 167 cm boyundan kısa olmaması şartı aranıyor. Beden kitle endeksinin ise 18-27 aralığında olması koşullar arasında yer alıyor. Ön başvuru tarihinin son tarihi itibariyle askerliğini yapmış olanlar başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca adayların 31 yaşından gün almamış olmaması şartı bulunuyor. Başvuru yapacak aday herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamalıdırlar. Başvuru yapılacak ilde son 1 yıldır ikamet ediyor olmak şartı da aranıyor.