14 Mayıs seçimini bilmişlerdi! Optimar'dan ikinci tur seçim anketi sonucu!

14 Mayıs seçimlerinde anket şirketlerinin çoğu isabetli bir performans gösteremediler. Seçim sonuçlarını en yakın bile anket şirketlerinden birisi de Optimar Araştırma olmuştu. Optimar Araştırma tarafından ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için anket sonucu yayınlandı.
14 Mayıs seçimini bilmişlerdi! Optimar'dan ikinci tur seçim anketi sonucu!

Türkiye’de vatandaşlar geçtiğimiz hafta Pazar günü sandık başına giderek milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oylarını kullanıp karar verdiler. Millet iradesi ile milletvekilleri seçilerek yeni TBMM oluştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise üç adaydan yüzde 50 oy oranını aşan olmadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda ise ilk turda en çok oy alan iki isim yarışacaklar. İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek. İkinci tur seçimi ise 28 Mayıs’ta yapılacak ve o seçimde Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçilecek.

ANKET ŞİRKETLERİ SINIFTA KALDI!

14 Mayıs seçimlerinde anket şirketleri sınıfta kaldılar. Yayınlanan seçim anketlerinin çok büyük çoğunluğu isabetli bir sonuç vermedi. Çoğu ankette Kemal Kılıçdaroğlu önde görünürken milletin iradesi çok farklı bir şekilde tecelli etti. Bazı anketlerde de Recep Tayyip Erdoğan’ın çok açık farkla seçimi kazanacağı sonucu yer alıyordu. O anketler de millet iradesini yansıtamadı. Sadece 2-3 anket şirketi seçim sonuçlarına yakın bir oran tutturabildiler. Bunlardan birisi de iktidara yakınlığı ile bilinen Optimar’ın anketiydi. Optimar şimdi ikinci tur seçimi için de sonuç açıkladı.

ERDOĞAN FARKLA KAZANACAK SONUCU

Optimar Araştırma’nın Başkanı Hilmi Daşdemir bir değerlendirme yaparak, “Recep Tayyip Erdoğan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimini farklı bir şekilde kazanacak. Oy oranı söylemem gerekirse yüzde 53’ün üzerinde olacak. Ben Türk toplumunu çok iyi tanıyorum. Muhalefet bu süreci iyi okuyamadı. Erdoğan TBMM aritmetiğinde çok önde.

Kemal Kılıçdaroğlu bir beklentiye girdi ve algılar oluşturdu. Alevilik gibi konuları kullandı. Küçük partiler meselesi var. CHP’ye katkıları olmadı ama 38 milletvekili aldılar. Bunların binde 1 bile oyları yok. AK Parti’de ise bir kan kaybı olmadı. AK Parti ilk kurulduğunda yüzde 34 oy almıştı. Şimdi oy oranı yüzde 35 olmuş. Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir üstün tarafı yok.” dedi.