14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlisi ücreti ne kadar olacak?

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde sandık görevlisi olarak görev yapacakların alacakları ücretler merak ediliyor. Sandık görevlisi ücretleri belli oldu mu, ne kadar alacaklar?
14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlisi ücreti ne kadar olacak?

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidecek. Gelecek dönemin Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri bu seçim ile belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde çok sayıda vatandaş sandık görevlisi olarak görev alacaklar. Seçimlerde sandık görevlisi olanlara belirli miktarlarda ödeme yapıldığı biliniyor. Peki 14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlilerine ne kadar ücret verilecek.

SON SEÇİMDE NE KADAR ÖDEME YAPILMIŞTI?

Türkiye’de son seçimler 2019 yılında yapılmıştı. 2019 yerel seçimlerinde görev alan sandık görevlileri için o dönem ödeme tarifesi belirlenmişti. O seçimde görev alan sandık görevlilerinden başkan ve üyeler 261 TL, siyasi parti temsilcileri ise 130 TL ücret almışlardı. Bu ödemeler seçimden sonra uygun görülen bir zamanda ödenmişti.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılında yapılacak olan seçimlerde sandık görevlilerine ödenecek olan ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. YSK tarafından belirlenen bu ücret için henüz herhangi bir karar alınmadı. Sandık görevlisi ücretinin ilerleyen günlerde belirlenip kamuoyuna açıklanması bekleniyor. YSK bu konuda karar alacak ve bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ancak 2019 yılının ücretleri ve aradan geçen süredeki ekonomik gelişmeler dikkate alındığında sandıkta görev alacak başkan ve üyelerin 750 TL’den, siyasi parti temsilcilerinin ise 500 TL’den az ücret almamaları bekleniyor.

SANDIK GÖREVLİLERİNİN ÜCRETLERİ NASIL ÖDENİR?

Sandık görevlisi olarak görev yapan kişiler bu ücretleri seçimden sonra ödemeler yapılmaya başlandığında ilgili kaymakamlıktan ödenmektedir. Sandık görevlileri ödemeler başladığı zaman kimlik ile beraber kaymakamlıklara giderek bu ödemeleri alabilirler. Ancak yeni bir sistem uygulanması durumunda direkt olarak banka hesaplarına da bu ücretler yatırılabilir. Buradaki sistemi yine YSK belirleyecek.