15 Temmuz neden sela okunuyor, camilerde neden sela okundu?

15 Temmuz gecesi saat 00.13'te tüm camilerde aynı anda sela okundu. Birçok kişi sela neden okundu merak ediyor. İşte yanıtı.
15 Temmuz neden sela okunuyor, camilerde neden sela okundu?

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’te tüm Türkiye’de aynı anda camilerden sela okunmaya başladı. Birçok kişi neden sela okunuyor? Şeklinde arama motorlarında araştırma yapmaya başladı.

15 Temmuz neden sela okunuyor?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi, Türk milletinin azmi ve iradesi ile engellendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü olması sebebiyle 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve gazilerimize minnettarlığımızı iletmek amacıyla tüm Türkiye’de etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz’un yıldönümünde ise Türkiye’deki tam 90 bin camiden aynı anda sela okunmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz şehitlerini anmak ve o günü hatırlatmak amacıyla tüm camilerde sela okunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşımda ‘’ 15 Temmuz gecesi darbeleri durduran selalar Türkiye’deki 90 bin camide yeniden okunuyor “ ifadeleri kullanılarak, camilerden okunan sela görüntüleri paylaşıldı.

Tüm Türkiye için büyük bir öneme sahip olan 15 Temmuz gecesinde, 81 ildeki 90 bin camide aynı anda sela okunurken, birçok kişi ise soluğu camilerde aldı.

Sosyal medyadaki birçok kullanıcı ise yükselen sela sesine ‘’ Tüylerimiz diken diken oldu, o günü hatırlatan en güzel sembol ‘’ ifadelerini kullandı.