15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Cuma bankalar, noterler, PTT, tapu müdürlükleri, eczaneler açık mı?

15 Temmuz günü bankalar, noterler, tapu daireleri, PTT açık mı gibi sorular internette yoğun bir şekilde araştırılıyor. 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte yanıtı.
15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Cuma bankalar, noterler, PTT, tapu müdürlükleri, eczaneler açık mı?

Kurban Bayramı tatili sona ererken yaklaşmakta olan 15 Temmuz günü ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Birçok kişi internet sitelerinde 15 Temmuz resmi tatil mi, 15 temmuzda bankalar, noterler, PTT açık mı sorusunun yanıtını araştırıyor.

15 Temmuz resmi tatil mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir önceki Kabine Toplantısında Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz ile birleştirilerek tatilin 9 güne çıkarıldığını açıklamıştı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak 2016 yılından sonra resmi tatil ilan edildi. 15 Temmuz günü tıpkı diğer milli bayramlar günü resmi tatil olarak kabul ediliyor ve bu günde tüm kamu kurum ve kuruluşları tatil oluyor.

15 Temmuz’da bankalar, noterler, PTT açık mı?

15 Temmuz günü resmi tatil olduğu için bankalar, noterler, PTT’ler, kargolar, eczaneler, tapu daireleri ve daha birçok resmi kurum hizmet vermiyor. 2016 yılında yapılan darbe girişimi sonrasında 15 Temmuz günü ‘ Demokrasi ve Milli Birlik Günü ‘ olarak ilan edildi. Bu nedenle 15 Temmuz, diğer milli bayramlar gibi resmi tatil oluyor ve bu tarihte tüm kamu kurum ve kuruluşları hizmet vermiyor.

15 Temmuz günü bankalar, tapu daireleri, noterler, eczaneler vb. kurumlar hizmet vermeyecek. Bu kurumlarda işlem yapması gereken kişilerin 18 Temmuz Pazartesi gününü beklemesi gerekecek. Pazartesi günü itibariyle 9 günlük Kurban Bayramı tatili sona erecek ve kamu kurumları, birçok özel sektör hizmet vermeye devam edecekler.