15 Temmuz Selası Okunacak mı, Ne Zaman, Saat Kaçta?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla farklı noktalarda törenler düzenlenecek ve şehitler için dualar okunup hatimler yapılacak. Peki 15 Temmuz selası okunacak mı, ne zaman, saat kaçta okunacak?
15 Temmuz Selası Okunacak mı, Ne Zaman, Saat Kaçta?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin farklı şehirlerinde, farklı noktalarda törenler düzenlenecek. Şehitlerimiz için dualar edilecek ve hatimler yapılacak. Camilerde de eş zamanlı olarak selalar okunacak. 15 Temmuz selasının ne zaman ve saat kaçta okunacağı merak konusu oldu.

YURDUN DÖRT BİR YANINDA PROGRAMLAR DÜZENLENECEK

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin bastırılmasının üzerinden 6 yıl geçti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye Aşkına temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecek. Yapılan yazılı açıklamaya göre, düzenlenen etkinliklerde 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi, kararlığı, vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulanacak. Yurt dışında yapılacak etkinliklerde de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilecek.

15 Temmuz Selası Okunacak mı, Ne Zaman, Saat Kaçta?

Basın İlan Kurumu tarafından Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda 15 Temmuz ve Manşetler sergisi düzenlenecek. letişim Başkanlığı ve TCDD iş birliği ile giydirilen "Türkiye Aşkına" temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, yarın Ankara'dan İstanbul-Söğütlüçeşme Tren Garı'na hareket edecek.

15 TEMMUZ SELASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OKUNACAK?

Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece 00.13'te camilerin hepsinde eş zamanlı sela okunacağını duyurmuştu. Bu sene ise Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir açıklama gelmedi. Selanın yine aynı saatlerde tüm camilerde okunması bekleniyor.