2022 - 2023 ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ücretli öğretmen maaşları ne kadar oldu?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyenler ücretli öğretmenlik başvurularını araştırıyorlar. 2022-2022 ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?
2022 - 2023 ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ücretli öğretmen maaşları ne kadar oldu?

2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasına yaklaşık 1,5 aylık bir süre kaldı. Bu eğitim öğretim yılında yine çok sayıda ücretli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdam edilecek. Ücretli öğretmenlik başvurularına dair araştırmalar şimdiden hız kazandı. Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlayacak? Ücretli öğretmenlik başvurusu nereden ve nasıl yapılabilecek?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Şu anda illerde ücretli öğretmenlik ile alakalı olarak başvuru süreçleri başlatılmadı. Ücretli öğretmen ihtiyaçlarının net bir şekilde belirlenebilmesi için önce yeni öğretmen atamalarının yapılması gerekiyor. Bunun ardından ise okullardaki öğretmen ihtiyacına göre ücretli öğretmen alımları yapılacak. Tahminlere göre Eylül ayının başından itibaren ücretli öğretmenlik başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmaya başlanacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmayı düşünenler bu başvuru işlemlerini nasıl yapabileceklerini de merak ediyorlar. Buna göre illerde ve ilçelerdeki Milli Eğitim Müdürlüklerinde bu başvurular yapılabilecek. Bunun yanında e-devlet üzerinden de ücretli öğretmenlik başvuruları alınacak. Yapılan bu başvurular öğretmen ihtiyacına göre değerlendirilip ücretli öğretmenlerin görevlendirilmeleri yapılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

Ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyenler maaşların ne kadar olduğunu da sorguluyorlar. Buna göre ücretli öğretmenler normal öğretmenlerden önemli miktarlarda daha düşük gelirler elde ediyorlar. Ayrıca sigortaları da tam ay olarak yatmıyor. Çalışılan güne göre ücretli öğretmenlerin sigorta ödemeleri günlük yapılıyor. Ocak 2022’den itibaren ücretli öğretmenler haftada 30 saat derse girmek şartıyla 3.360 TL aylık maaş alıyordular. Temmuz ayında ücretli öğretmen maaşları da zamlandı ama bu süreçte ücretli öğretmenler çalışmadıkları için bu zam maaşlara henüz yansımadı. Ücretli öğretmenlerin yeni maaşları yine haftada 30 saat derse girmek şartıyla 5.740 TL’ye yükseldi.