2022 Bekçi alımı sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? Bekçilik sınav yeri sorgulama

Polis Akademisi tarafından yapılacak 3250 bekçi alımı için sınav yaklaşıyor. Bekçi alımı 2022 sınav giriş belgeleri yayınlandı. Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte sorgulama ekranı.
2022 Bekçi alımı sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? Bekçilik sınav yeri sorgulama

Polis Akademisi tarafından geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan 3250 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı için sona yaklaşılıyor. Başvuru süresi 28 Nisan – 13 Mayıs tarihleri arasında alınan 2022 / 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından yayınlandı.

Bekçilik sınavına girerek çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adaylar, sınav giriş belgelerini nasıl alacaklarını merak ediyor.

Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak 2022?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi bünyesinde gerçekleştirilecek olan bekçilik sınavı, 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak. Yazılı sınav için belirli merkezler bulunurken sınav Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas illerinde yapılacak.

Bekçilik alımı sınav giriş yerleri belli oldu! Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik alımı sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihi itibariyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan MEB GOV TR adresi üzerinden yayınlandı. Sınava girecek olan adaylar, sınava nerede gireceklerini bu belge sayesinde öğrenebilecek ve ayrıca bu belge olmadan sınava giriş sağlayamayacaklar.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bekçilik sınavı kaç dakika sürecek, kaç soru var?

Bekçilik sınavı Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde gerçekleştirilecek. 17 Temmuz 2022 Pazar günü yapılacak olan sınav, tek oturum halinde gerçekleşecek ve adaylara yanıtlamaları için 100 soru yöneltilecek. Sınav süresi ise 120 dakika olarak açıklandı. Adaylar sınava T.C kimlik numarası bulunan Nüfus cüzdanı /T.C kimlik kartı, sürücü belgesi ya da geçerlilik süresi devam eden pasaportlar ile girebilecekler. Sınav giriş belgeleri ile sınav salonuna alınacak olan adayların mutlaka sınav giriş belgelerini yanında bulundurması gerekiyor.