2022 bekçilik sınavı kolay mıydı, zor muydu? Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorular ve cevaplar yayınlandı mı?

2022/ 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için yazılı sınav süreci tamamlandı. 2022 Bekçilik sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.
2022 bekçilik sınavı kolay mıydı, zor muydu? Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorular ve cevaplar yayınlandı mı?

Devlet bünyesinde yüksek maaşla çalışacak olan bekçilik sınavı tamamlandı. Toplamda 3250 kişinin istihdam edileceği mahalle ve bekçiliği için çok sayıda kişi sabah saatlerinde sınavda ter döktü. Bekçilik sınavına giren adaylar, sınavdan çıkar çıkmaz soru ve cevapları ile sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Başvuru süreci 23 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında tamamlanan bekçilik sınavı için sağlık kontrollerini başarıyla geçen kişiler sınava girmeye hak kazanmıştı. 2022/ 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü Ankara, Batman, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde gerçekleştirildi. 120 dakika süren sınav sonrasında adaylar sınav soru ve cevapları ile sonuç tarihini merak ediyor.

Bekçilik sınavı soru ve cevapları açıklandı mı 2022?

Bekçilik sınavında adaylara 120 dakika içerisinde yanıtlamaları için 100 soru yöneltildi. Çoktan seçmeli sorular arasında en fazla doğru yanıtı veren kişiler, bekçi olmaya hak kazanacak. Bekçilik sınavına ilişkin soru ve cevaplar henüz yayınlanmadı. Soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandığında haberimize ekleyeceğiz.

Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sınavının sona ermesiyle birlikte adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Sınavdan hemen sonra sonuç tarihi de açıklandı. Buna göre 2022 bekçi alımı yazılı sınav sonuçları 5 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi MEB GOV TR üzerinden yayınlanacak.

2022 bekçilik sınavı kolay mıydı, zor muydu?

Bekçilik sınavından çıkan adayların birçoğu Türkçe sınavındaki uzun paragraflarda zorlandıklarını söylüyor. Matematik sorularının da oldukça zor olduğunu ifade eden adaylar, genel olarak sınavın zorluğundan yakınıyor.