2022 KPSS iptal mi edildi? Son durum ne, sınav tekrarlanacak mı, ÖSYM Başkanı neden görevden alındı?

KPSS sınavı ile alakalı olarak iddiaların güçlenmesi ile ÖSYM başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖSYM Başkanını görevden alması ne anlama geliyor? 2022 KPSS iptal mi edildi? KPSS Lisans sınavı tekrarlanacak mı? KPSS sınavı için yeni tarih açıklandı mı?
2022 KPSS iptal mi edildi? Son durum ne, sınav tekrarlanacak mı, ÖSYM Başkanı neden görevden alındı?

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. KPSS sınavı iptal mi edildi? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden görevden aldı? 2022 KPSS tekrarlanacak mı? KPSS Lisans sınavı için yeni tarih belirlendi mi? KPSS sınavına dair son dakika gelişmeleri neler? 

CUMHURBAŞKANI ÖSYM BAŞKANINI NEDEN GÖREVDEN ALDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürpriz bir kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden aldı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Herkes şimdi bu kararın nedenini ve ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. KPSS soru skandalı iddiaları ile eleştirilen ana merkezi haline gelen ÖSYM'de en üst seviyede yapılan görevden alma bu iddiaların doğrulandığı şeklinde yorumlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece iddialar üzerine ÖSYM Başkanını görevden almayacağını belirtenler KPSS sınavının iptal edilme ihtimalinin çok kuvvetlendiğini söylediler. 

2022 KPSS İPTAL Mİ EDİLDİ?

2022 KPSS için şu ana kadar açıklanmış resmi bir iptal kararı bulunmuyor. Ancak eğer sınav iptal edilecekse bu kararın çok kısa bir sürede verilmesi gerekiyor. Yeni bir sınavın yapılması en az 1 ayı bulacağı için iptal kararının saatler içerisinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilecek olan memurların işe başlamalarında aksama meydana gelmemesi için de KPSS sınavına dair bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor. 

KPSS TEKRARLANACAK MI, SINAV NE ZAMAN?

KPSS için tekrarlama yönünde bir karar çıkmasına artık kuvvetle muhtemel olarak bakılıyor. Bundan dolayı da yeni bir sınav tarihi ile alakalı araştırmalar hızlandı. KPSS tekrarlanırsa yeni sınav ne zaman olur? KPSS sınavı iptal edilirse yeni sınav tarihini yine ÖSYM belirleyecek. ÖSYM sınav takvimine ve aciliyet durumuna göre 2022 KPSS Lisans için yeni bir tarih açıklayacak. Bu tarihin ise tahminlere göre Eylül aynın başlarında olması bekleniyor.