2022 KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür Sınavı soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS soruları ve yorumları!

KPSS Lisans sınavı bugün yapıldı. Memur adayları bu sınavdan yüksek puan alarak kamu personeli olmak için ter döktüler. Peki KPSS sınavı zor muydu, kolay mıydı? KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür oturumu soru yorumları neler?
2022 KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür Sınavı soruları zor muydu, kolay mıydı? KPSS soruları ve yorumları!

Üniversite mezunlarının kamu personeli olabilmeleri için aylardır hazırlandıkları KPSS Lisans sınavı bugün yapıldı. Çok sayıda aday kamu personeli olabilmek için ter döktüler. Sınav çıkışında ise en çok merak edilen soru olan ‘KPSS sınavı soruları zor muydu yoksa kolay mıydı” sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. KPSS sınavı zor muydu? KPSS sınav yorumları neler?

KPSS SINAVI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

KPSS Lisans sınavı sona erdi. Sınav çıkışında ise KPSS’ye giren memur adayları sınav sorularını değerlendirdiler. Saat 10:15’te başlayan KPSS Lisan Genel yetenek – Genel Kültür oturumu için adaylara 120 soru yöneltilerek 130 dakika süre verildi. Sınava katılanlar sınav sonrasında sınav sorularına dair düşüncelerini açıkladılar.

Sınava girenlerin KPSS soruları için yaptıkları değerlendirmede her seviyede sorunun sınavda yer aldığını belirttiler. Buna göre KPSS’de sorulan 120 soru içerisinde çok kolay sorular olduğu gibi çok zor olan ve cevabı güçlükle bulunabilecek soruların da olduğu bildirildi. Geçmiş yıllardaki KPSS Lisans sınavlarına göre 2022 KPSS Lisans sınavının daha zor olduğunu söyleyen memur adayları soruları cevaplarken çok zorlandıklarını açıkladılar.

SINAV SÜRESİ YETERLİ GELMEDİ İTİRAZI

Genel Yetenek – Genel Kültür oturumunun soruları ile alakalı olarak cevaplar merak edilmeye başlandı. Adaylar zorlandıkları soruların doğru cevaplarını bulabilmek için sosyal medya platformları üzerinden haberleşiyorlar. Sosyal medyada tartışılan soruların doğru cevapları bulunurken özellikle bazı soruların çok zor olduğu yorumları yapılıyor. Ayrıca cevaplaması zaman alan bazı sorular için verilen sınav süresinin yeterli olmadığını belirten adaylar ÖSYM’nin 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür soru kitapçığı ve cevap anahtarını yayınlamasını bekliyorlar.

Öte yandan 2022 KPSS Lisan Eğitim Bilimleri oturumu öğleden sonra yapılacak. Öğretmen adaylarına 80 soru sorulacak ve bu sorular için 100 dakika sınav süresi verilecek.