2022 Yılı İsviçre Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Vatandaşlık Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

İsviçre vatandaşlığı almak için kişinin gerekli şartları ve işlemleri gerçekleştirilmesi istenir. Kişi İsviçre vatandaşlığı almak için ülke içerisinde ilk önce oturum izni alması istenir.
2022 Yılı İsviçre Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Vatandaşlık Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır?

Kişinin C tipi oturum izni alması istenir. Kişinin ülke içerisinde oturum izninden önce ilk birkaç yıl yaşaması beklenir. Kişi C tipi oturum izniyle sınırsız ülke içerisinde yaşamasına olanak sağlayan izindir. Kişinin ülke içerisinde izin alabilmesi için gerekli şartları sağlaması gerekir. Gerekli şartların sağlanması durumunda izin için randevu alması gereklidir.

İzin için istenilen evrakların hazırlanması gerekir. Gerekli evrakların hazırlanmasının ardından işlem gerçekleşebilir. Vatandaşlık hakkını alan kişiler ülke içerisinde oy kullanma, çalışabilme gibi birçok haklara sahip olur. Aynı zamanda vatandaşlık alan kişiler yaklaşık 150 civarı ülkeye vize almadan seyahat edebilme hakkına sahip olur.

İsviçre Vatandaşlığı Almak İçin İstenilen Şartlar?

İsviçre vatandaşlık şartları doğrultusunda kişi alımları gerçekleşir. Vatandaşlık hakkına sahip olabilmek için öncelikle kişi ülkenin istemiş olduğu şartları yerine getirmelidir. Kişi ülkenin istediği şartları uygulanmadığı takdirde vatandaşlık hakkına sahip olamaz. Ülke vatandaşlık hakkı verebilmek için bazı şartlar belirlemiştir. Belirlemiş olduğu şartların kriterlerine göre alımları sağlar. Vatandaşlık için istenilen şartlar:

• Başvuru yapacak kişinin bir suçunun olmaması gereklidir.

• Vatandaşlık için başvuru yapacak kişilerin vergi borcunun olmaması istenir.

• Ülkenin gelenekleri, yapısı, coğrafyasına uyum sağlayacak ve aynı zamanda ülke ilgili bilgiye sahip olunmalıdır.

• Kişi ülkenin konuştuğu dili bilmelidir.

• Kişi ülkenin yapısına uyum sağlayacağını kabul etmesi gerekir.

İsviçre Oturum İzni Nasıl Alınır?

İsviçre oturum izni için gerekli işlemler istenir. Kişi ülke içerisinde yaşamak istemesi durumunda oturum izni işlemi ile ülke içerisinde yaşamaya hak kazanır. Bireyin gerekli şartları kabul etmesi ve aynı zamanda şartları sağlaması durumunda oturum izni alabilir. Oturum izni için kişi yaşamış olduğu bölgenin göçmenler için oluşturulan İsviçre Konsolosluğu ile oturum izni işlemini gerçekleştirebilir. Kişi oturum izni için ilk önce randevu almalıdır. Randevu alınmasının ardından istenilen evraklar hazırlanmalıdır. Evrakların hazırlanmasının ardından işlem gerçekleşebilir.

İsviçre Oturum İzni İçin İstenilen Evraklar Nelerdir?

İsviçre oturum izni evrakları ile oturum izni için işlemlere başvurulur. Kişi gerekli şartları sağlaması halinde vatandaşlık için ilgili birimle görüşerek randevu alır. Randevu alınması halinde istenilen belgeler mevcuttur. Kişi istenilen belgeler ile oturum iznine müracaat edebilir. İsviçre vatandaşlığı almak için oturum izni alınması gereklidir. Oturum izni için istenilen evraklar: • Kişinin kendisine ait pasaport

• Kişiye ait biyometrik fotoğraf

• Kişinin kendisini ve kariyerini anlatan cv

• Kişinin Sağlık Sigortası • Kişinin Tüzel Adresi

• Kişinin Adli Sicil Kaydı • Oturum izni başvuru formu

• Kişinin İsviçre ikametgâh kâğıdı

İsviçre Oturum İznini Yenilemek Gerekir Mi?

İsviçre oturum izni yenilemek gereklidir. Oturum izni yenilemeyen kişiler için eskiye ait izinler geçersiz sayılır. Oturum iznini yenilemek için gerekli durumları yetkili şahıslar karar verir. Yetkili olan şahısların izin vermesi halinde oturum izni yenileme hakkına kişi sahip olur. Oturum izni yenileme hakkına kişinin sahip olması için öncelikle ülkenin kurallarına uymuş olması gerekir. Kişi izin için gerekli olumlu sonucu alması halinde tekrardan izin için başvuru yapmalıdır. Oturum izni için aynı belgeler geçerli olur.

Oturum İzninin Kaybedilmesi Halinde Ne Yapılması Gereklidir?

Kişi oturum izninin kaybolması hakkında tekrar aynı işlemlere başvurmalıdır. Kişi ülke içerisinde oturum iznini kaybetmesi halinde ilgili kişilere bildirmelidir. İsviçre vatandaşlığı almak için gerekli işlemlerin halledilmesi sonucunda Kişinin oturum izni alması ve ülkede yaşamaya hak kazanması halinde başka bir ülkede oturum iznini kaybedebilir. Kaybedilmesi halinde kişi ülkeye geri dönmek için dönüş vizesi almalıdır. Ülkeye geçiş sağlanması halinde tekrardan yetkili kişilere durumu bildirmelidir.