28 Mayıs Cumhurbaşkanı ikinci tur seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Türkiye 28 Mayıs Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Seçim sonuçları ne saat kaçta açıklanmaya başlanacak? YSK seçim yasağını saat kaçta kaldıracak?
28 Mayıs Cumhurbaşkanı ikinci tur seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Türkiye gelecek 5 yıl görev yapacak yeni Cumhurbaşkanının kim olacağını belirlemek için bugün sandık başına gitti. 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur seçimde herhangi bir adayın yüzde 50 üzerinde oy alamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalmıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu yapıldı. İkinci turda sadece iki aday yarışırken Cumhurbaşkanı olmak için Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlardan destek istediler.

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN KALKACAK?

YSK tarafından yürütülen seçim işleri yine bu kurumun kararları ile idare ediliyor. YSK bugün saat 17:00’a kadar vatandaşların oy verebileceklerini açıkladı. Oy verme işlemi saat 17:00’da sona erecek. O saatte seçimin yapılacağı yerde bulunan vatandaşların oy verme işlemleri bitmeden sandıklar kapanmayacak. Saat 17:00’da sandık başkanı hazır bulunan oy vermemiş seçmenlerden kimliklerini toplayarak onların oy vermelerini sağlayacak. Ancak daha sonra gelen vatandaşlara oy kullanma izni verilmeyecek.

Saat 17:00’da oy verme işlemi sona erdikten sonra sandıklar kapanacak ve ardından sayıma geçilecek. Saat 18:00’dan sonra ise seçim ile alakalı olarak YSK’nın açıklamaları ve genel bilgiler haber yapılabilecek ama seçim sonucu verilemeyecek.

SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANMAYA BAŞLANACAK?

Seçim sonuçlarının saat kaçta açıklanmaya başlanacağı oldukça merak edilen bir konu olmaya devam ediyor. YSK saat 21:00’dan itibaren seçim sonuçlarının medya kuruluşları tarafından açıklanmasına izin verecek. Ancak her seçimde olduğu gibi YSK bu süreyi biraz daha erkene çekebilecek. Muhtemelen seçim sonuçları saat 18:30’dan itibaren açıklanabilecek. YSK bu konuda aldığı kararı açıkladıktan sonra seçim sonuçları açıklanmaya başlanacak. Yaklaşık 2 saat içerisinde de seçim sonuçlarının belli olması bekleniyor.