28 Mayıs İkinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanılacak sandıklar değişecek mi?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılmasına YSK tarafından karar verildi. İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerin oy kullanacakları sandıklarda herhangi bir değişiklik yapılacak mı?
28 Mayıs İkinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanılacak sandıklar değişecek mi?

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına giderek 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullandı. Vatandaşların verdikleri oylar ile beraber yeni dönemde görev yapacak olan 600 milletvekili seçildi. Ancak sistem gereği Cumhurbaşkanı seçiminde kazanan aday çıkmadı. Yüzde 50 oy barajını herhangi bir aday geçemediği için ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak.

YSK AÇIKLADI!

YSK tarafından kesin olmayan geçici seçim sonuçları açıklandı. Yapılan bu açıklamaya göre herhangi bir Cumhurbaşkanı adayı yüzde 50 üzerinde oy alamadığı için Cumhurbaşkanı’nın kim olacağı kesinleşemedi. Uygulanan sistem gereği ilk turda en yüksek oyu alan iki aday olan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilebilmek için bir yarışa daha girecekler. Vatandaşlar YSK’nın kararına göre 28 Mayıs 2023 Pazar günü yeniden sandık başına giderek oy kullanacaklar.

OY PUSULASI DEĞİŞİYOR

Pazar günü yapılan ilk tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşlara 4 adaylı bir oy pusulası verilmişti. Seçimden iki gün önce adaylardan Muharrem İnce seçimden çekilmesine rağmen vakit olmadığı için 4 adaylı oy pusulasından vatandaşlar seçim yaptılar. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde ise vatandaşlara oy kullanmaları için verilecek oy pusulasında sadece iki aday yer alacak. Vatandaşlar oylarını ya Recep Tayyip Erdoğan’a ya da Kemal Kılıçdaroğlu’na verebilecekler.

OY KULLANILAN SANDIKLAR DEĞİŞECEK Mİ?

YSK tarafından çok önemli bir bilgi paylaşımında daha bulunuldu. Pazar günü vatandaşlar yüksek bir katılım oyları ile YSK’nın kendileri için belirlediği sandıklarda oylarını kullandılar. 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimde bu sandıkların değişip değişmeyeceği merak ediliyor. YSK vatandaşların Pazar günü oy kullandıkları sandıklarda 28 Mayıs’ta da oy kullanabileceklerini bildirdi. Seçmen sandıklarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bildirildi.