6'lı Masada Kıyasıya Pazarlık Başladı! Hem Bakanlık Hem 20 Milletvekili İsteniyor İddiası

Siyasi arenada erken seçim tartışmaları alevlenirken Millet İttifakı tarafından kurulan altılı masa adayı merak konusu olmaya devam ediyor. İşte son seçim kulisleri...
6'lı Masada Kıyasıya Pazarlık Başladı! Hem Bakanlık Hem 20 Milletvekili İsteniyor İddiası

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin etkisi ile ekonomide dalgalanma devam ederken erken seçim tartışmaları da alevlenmişti. AK Parti ve MHP tarafından kurulan ve iktidarı elinde bulunduran Cumhur ittifakı her seferinde erken seçim çağrılarına kapıyı kapatırken gözler altılı masanın çıkartacağı Cumhurbaşkanı adayına çevrilmişti. 

Siyaset kulisleri büyük bir hızla kaynamaya devam ederken konu hakkında bir son dakika iddiası daha gündeme bomba gibi düştü. Altılı masanın ortakları arasında yer alan Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi tarafından büyük ortaklardan grup kuracak kadar milletvekili istedikleri iddia edildi. 

6'LI MASA KULİSLERİ KIZIŞTI! HANGİ PARTİ KAÇ VEKİL İSTİYOR?

CHP ve İYİ Parti'nin büyük üyelerini oluşturduğu altılı masa içerisinde yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin milletvekili ve bakanlık pazarlıklarına başladığı iddia edildi. Bu partilerin genel başkanlarının seçimlerde aday olmayacakları iktidara gelinmesi durumunda bakanlık ve cumhurbaşkanlığı yardımcılığı istedikleri belirtiliyor. 

6'lı Masada Kıyasıya Pazarlık Başladı! Hem Bakanlık Hem 20 Milletvekili İsteniyor İddiası

SAADET PARTİSİ SEÇİMLERE CHP LİSTELERİNDEN Mİ GİRECEK?

Hatırlanacağı üzere 2018 seçimlerinde CHP listesinden meclise giren Saadet Partisi, 2023 seçimleri için bir kere daha aynı desteğin tekrarlanmasını talep etti. CHP'nin de bu talebe sıcak baktığı iddia edilirken 2023 senesinde ilk kez seçim heyecanını yaşayacak olan Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin ise TBMM'de grup kurmak istedikleri ancak kendi listeleri ile seçime girmek istedikleri iddia ediliyor. Demokrat Parti'de benzer taleplerde bulunurken İYİ Parti'nin ise bu taleplere temkinli yaklaştığı ve onay vermek istemedikleri belirtiliyor.